Dengir Mir Mehmet Fırat: ‘Saldırı bize göre hâlâ meçhul’

HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, Mersin ve Adana’da HDP binalarına yapılan bombalı saldırıların DHKP-C ile alakalı olduğu iddiasını inandırıcı bulmadıklarını söyledi.

HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun miting meydanlarında ortaya attığı, HDP’ye yapılan bombalı saldırıların arkasında DHKP-C olduğu iddiasını inandırıcı bulmadıklarını söyledi.

‘BİLİYORDUM’

Fırat, DHKP-C’nin devletin istihbarat birimlerinin kontrolünde olduğunu ileri sürerek, “Saldırı bize göre hâlâ meçhul” dedi. “DHKP-C’nin çıkacağını biliyordum” diyen Fırat, “Bu bilinmeyen bir şey değil. Bu konuda uzman kişilerin yazdıkları kitaplara bakılırsa nerenin kontrolünde olduğu aşağı yukarı bilinir” diye devam etti.

HDP Mersin Milletvekili adayı, HDP’ye yönelik saldırıların sürdüğünü, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Başbakan yardımcılarının meydanlarda ve ekranlarda sürekli HDP’yi hedef aldığını söyledi. Fırat, "Ondan sonra da şu örgüttendir bu örgüttendir demek çok inandırıcı olmuyor" dedi.

İNANDIRICI DEĞİL

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de DHKP-C iddiasının inandırıcı olmadığını, DHKP-C’nin kendi internet sitesinde böyle bir eyleminin olmadığını duyurduğunu ifade etti. Baluken, “Başbakan’ın yaptığı açıklamalar ciddiyetten uzak ve sonuç almaktan uzaktır. Saldırının faillerinin yakalanması ve adalet önüne çıkarılmasını ve arka plandaki güçlerin teşhir edilmesini bekliyoruz. Ancak arka plandaki güç AKP olduğu için bu konuda sürekli olarak dikkatleri başka yöne çekmeye çalışacaklar" diye konuştu.