Dengir Mir Mehmet Fırat: Erdoğan, psikolojik sağlığına kavuşsun diye hep birlikte dua edelim

AKP’nin kurucularından, HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Mersi’nde "Maalesef cumhurbaşkanımız hasta. Eğer dua ile iyi olabilecekse, hepinizden ricam, psikolojik sağlığına kavuşsun diye O'nun için hep birlikte dua edelim” dedi.

AKP'nin kurucuları arasında yer alan, ancak daha sonra istifa ederek HDP'den milletvekili adayı olan Dengir Mir Mehmet Fırat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaşadığı ağır korku nedeniyle ruh sağlığı ve psikolojisinin bozuk olduğunu belirterek "Yanımızda birkaç devlet memuru, 2 de koruma polisi vardı. Zırhlı arabası yoktu. Camiden birlikte çıkıp bütün Girne'yi dolaştık. O zaman korkusu yoktu. Ama şu anda 500 kişilik yakın koruması var, 750 kişi de sarayın çevresini sarmış vaziyette. Bir yere gittiğinde de Türkiye'nin her yerinden ek polisler geliyor. Böylesine bir korku, insanı mutlaka hasta eder ve şu anda da maalesef cumhurbaşkanımız hasta. Eğer dua ile iyi olabilecekse, hepinizden ricam, psikolojik sağlığına kavuşsun diye O'nun için hep birlikte dua edelim. Ama psikolojik hastalıklar genellikle bu şekilde iyi olmaz. Ancak psikiyatriye gitmek lazım" dedi. 

DİHA'da yer alan habere göre, Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçilip TBMM çatısı altında okuduğu Anayasal metne sadık kalmadığını, tarafsızlığını yitirdiğini söyleyen Fırat ""Çünkü ne olursa olsun, 5 yıl için bu Cumhurbaşkanlığı yetkisi kendisine verilmiş. Türkiye Devleti Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığına gölge düşürülmesini bir yurttaş olarak kabul edemem. Çünkü benim Cumhurbaşkanım, yalan söylemeyen, dürüst, yemininin gereğini yerine getiren tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmalı. Çünkü o, 77 milyonu temsil ediyor. Her ne kadar kendisi, 'Ben AKP'yi kurdum, genel başkanlığını yaptım, tarafsız olamam' diyorsa da o zaman yapması gereken, Başbakanlığa devam etmesiydi. Bunda bir problem olmaz. O zaman tabii ki meydanlara çıkacak ve oy isteyebilirdi." şeklinde konuştu.

"Ruh sağlığı bozuk bir kişinin neler yapabileceği tahmin edilemez diyen" Fırat, konuşmasında "7 Haziran'dan sonra eğer ülkede böyle ruh sağlığı bozuk bir kişinin yönetimi altında kalmak istemiyorsanız, bunun önüne mutlaka geçmemiz lazım. Çünkü ruh sağlığı bozuk olan insanın ne yapacağı belli olmaz. Bir gün sabah kalkarız ki Türkiye, Suriye topraklarına girmiş ve savaş başlamış. Bu bir şaka falan değil, samimi olarak söylüyorum. Allah korusun, Türkiye Ortadoğu bataklığına girerse, bir daha çıkmamız da mümkün değil. On binlerce şehide, yüz binlerce gaziye hazır olmamız gerekir. O bakımdan 7 Haziran seçimini, milletvekili seçimi olarak algılamayın. 7 Haziran seçimi, Türkiye'de bundan sonraki rejimin ne olacağının seçimidir" şeklindeki sözleriyle devam etti.