Demirtaş'tan Davutoğlu'na yanıt

Başbakan Davutoğlu'nun bugün Mardin'de açıkladığı 'Terörle mücadele eylem planı' hakkında konuşan Selahattin Demirtaş, "Anlaşılıyor ki Kürtleri rehabilite edilmesi gereken bir halk olarak görüyorlar" dedi.

Mardin'de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, basın toplantısı düzenledi. Kendisi gibi Mardin'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef alan Demirtaş şöyle konuştu:

"Ben ne yapabilirim demeyin. Gün birlikte hareket etme günü. Bu akşam 7'de de barış sesi yükselmeli. Başbakan duymalı o sesi. Başbakan ve ekibi kör bir duvar gibi. İmana, hukuka, kanuna dair ne varsa unutmuşlar. İktidarı kaybetmekten öyle korkuyorlar ki. Elbette bu barış sesi büyüyecek. Öylesine büyük bir çığlık olacak ki. Dün bir başlangıçtı. Bu akşam daha da büyümeli barış sesi. Başbakan Mardin'e geldiği gün sokağa çıkma yasağı kaldırılacak dendi ama bugün kaldırılmadı, Başbakan'ı takan yok. Sokakta gördüğünüz polis değil; halkı öldürmeye programlanmış, psikolojisi bozuk bir ekip. Bunları artık Başbakan durdurumaz, halk durdurabilir."

Gazetecilerin Davutoğlu'nun 10 adımlı eylem planını sorması üzerine Demirtaş; "Anlaşılıyor ki Kürtleri rehabilite edilmesi gereken bir halk olarak görüyorlar. Seçimle alamadıkları belediyeleri de kayyum yöntemiyle, valilik, kaymakamlık eliyle almaya çalışıyorlar. Bu zavallılık" dedi.