Demirtaş'tan Akdoğan'a yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Öncelikle silahları acilen susturalım. Ortada ciddi bir güvensizlik var. Bunu aşmak için AKP'deki bazı isimlerin öne çıkmalarını rica ediyorum" derken dokunulmazlığın kaldırılması için de başvuru yapacaklarını dile getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması için dilekçelerini hazırladıklarını söyledi. Demirtaş, Akdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatına ilişkin sözlerine de yanıt verdi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

Nereye giderseniz gidin yurttaşlar silahlardan rahatsızdır. Halkın barış isteğini hayata geçirmek cesaret ister, koltuk sevdası makam sevdası olanlar barışın kıymetini anlayamaz.

Kendisi metin orada okunurken oradaydı. İsmi Dolmabahçe mutabakatıydı. Neden mutabakat adı peki?

Bakın bu ülkenin gençleri ölüyor, asker, polis, gerilla, sivil... Bir an önce silahların susacağı demokratik bir basıncı yaratmamız lazım.

Öncelikle silahları acilen susturalım. Ortada ciddi bir güvensizlik var. Bunu aşmak için AKP'deki bazı isimlerin öne çıkmalarını rica ediyorum. 

Dokunulmazlığın kaldırılmasını isteyen dilekçemizi hazırladık. Biz dokunulmazlık istemiyoruz, 550 vekil gelsin kaldıralım tüm dokunulmazlıkları.