Demirtaş'tan açıklama: Saray darbesiyle hükümete el konuldu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saray darbesiyle hükümete el konulduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Açıklamadan başlıklar şöyle:
Seçim sonrasında Türkiye, partimizin yüzde 13’lük başarısıyla birlikte geleceğe dair bir heyecana kapılmışken son günlerde iktidarını kaybetmiş olmasına rağmen, iktidardan devrilmiş olmasına rağmen bir Saray darbesiyle hükümete el koymuş bir iktidar anlayışının dayattığı bir politika ile bu mutluluğa gölge düşmüştür.

Binbir engellere rağmen devletin bütün olanaklarını sınırsızca kullanan bir iktidara rağmen biz yüzde 13  aldık.

“Barajı aşamazsanız mızmızlık yapmak yok” diyorlardı. ''HDP'nin niyeti ülkeyi kaosa sürüklemek'' dediler. Seçim geldi geldi. Görüldü ki Türkiye toplumu bunların sözlerine kanmıyor. Seçimde ispatlandı. 'HDP kaos çıkaracaklar' diyenler HDP barajı geçti diye ülkeyi kaosa sürüklediler. Kimse gerekçeyi başka yerde aramasın. Ülkede savaş hazırlığı yapıyorlar, sandığa hiç inanmadılar sadece AKP çıkarsa sandığa inanır bunlar.  Bizler yüzde 13’lük iradeyi asla bunlara ezdirmeyeceğiz.

Seçim olmamış gibi davranmalarına izin vermeyeceğiz. Tek parti gibi davranarak meşruiyetimizi sorgulamak istiyorlar. Parti meclisimizin bugün yapacağı konuşmalar, tartışmalar AKP’nin savaş çağrısına izin vermemek için olacaktır. AKP kaybettikten sonra savaşı seçim kazanmak için kullanıyor. Yıllarca çözüm sürecini çürümeye terk ettiler, istemedikleri zaman görüşmeleri kestiler, seçimde kaybedince savaşı devreye soktular.

İster bu ay, ister Kasım'da... HDP erken seçime hazırdır.

90'lı yıllardaki gibi saldırıyorlar. Dün Ağrı'da 3 silahsız genci infaz ettiniz.

Saray'ın gözetiminde Burhan Kuzu'nun özel bürosunda parti kapatma dosyası hazırlanıyor. Burada amaç HDP'nin hazine yardımı almasını da engellemek.