Demirtaş: Türkiye'nin PYD ile işbirliğinin önemini görmesi lazım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hükümetin, IŞİD zihniyetiyle mücadele konusunda bölgedeki demokrasi güçleriyle, özellikle PYD ile işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu görmesi lazım" dedi.

DHA

Süleyman Şah operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Bu operasyonla bir kez daha ortaya çıktı ki, hükümetin Suriye politikası başından beri yanlıştı. IŞİD'in Türkiye için tehdit olduğunu ve olacağını defalarca söyledik. IŞİD, Süleyman Şah Türbesi ile yetinmeyecek" dedi.

Hükümetin çok sağlıklı bir pozisyon alması gerektiğini söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:

Hükümetin, IŞİD zihniyetiyle mücadele konusunda bölgedeki demokrasi güçleriyle, özellikle PYD ile işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu görmesi lazım. Tam da IŞİD PYD'ye Kobani'ye saldırırken askerin koridorun ne demek olduğunu, Süleyman Şah koridorunda gördük. Eğer Kobani'ye IŞİD saldırısının ilk günlerinde Türkiye üzerinden bir koridor açılsa ve Cizre'den Kobani'ye ilk günlerde askeri yardımın yani Kürtler'in kendi arasındaki askeri yardımın gitmesi sağlansaydı, IŞİD ilk günlerde o topraklardan atılabilirdi. Fakat gelinen noktada hükümetin sonuç itibariyle ortada büyük bir zafer varmış gibi, işte Süleyman Şah'ı bir yerden bir yere taşımayı başarmışsa, bundan büyük bir zafer çıkarmış gibi bir sunum yapmasını da doğru bulmuyoruz.