Demirtaş seçim hükümeti ve bakanlıklar için ne demişti?

Erdoğan'ın seçim kararı sonrası CHP ve MHP'nin aksine HDP seçim hükümetinde yer alacağını açıklamış, Demirtaş, "Bakanlıklar AKP'nin tapulu malı değil niye onlara bırakıyormuşuz ki. Biz o bakanlık koltuklarına oturacağız" demişti.

Haber Merkezi

Seçim hükümetinde yer alması tartışmalara konu olan HDP'nin bakanların istifası sonrası nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu. Hatırlanacağı üzere HDP'li Levent Tüzel, Davutoğlu'nun teklifini "Şimdi bizim katılmamızı istedikleri Anayasa gereği tekrarlanacak bir seçimin, seçim hükümetinde baskıcı işleyişin devam edeceği açık. Nefret söylemini hala sürdürüyorlar. Yeni hükümette ana işlev bu olacaktır" diyerek reddettmiş, bu karar sonrası HDP, Tüzel'i 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı yapmamıştı.

Demirtaş ise aynı dönemde yaptığı açıklamalarda seçim hükümetinde halkın sesi olmaya devam edeceklerini ve emanete sahip çıkacaklarını ileri sürmüş, "Yanlış yaptığımız konusunda eleştirenlere inanmayın. HDP nereden geldiğini ve nereye gideceğini biliyor" dedi.

Seçim güvenliği, iç güvenliğin korunması ve devlet imkanlarının tek başına kullanılmaması için seçim hükümetinde yer alacaklarını savunan Demirtaş, "Bakanlıklar AKP'nin tapulu malı değil, niye onlara bırakıyormuşuz ki. Biz o bakanlık koltuklarına oturacağız. Onların tam da ensesinde olacağız. Savaş kararı almaya çalışırken haksızlık, adaletsizlik ve katliam kararları almaya çalışılırken HDP'li bakanlar orada olacak. 'Biz sana savaş yaptırtmayacağız' dedik ya işte onun için Bakanlar Kurulunda olacağız" demişti.

İstifa eden HDP'li bakanların  saat 16.30'da basın toplantısı düzenleyeceği belirtiliyor.