Demirtaş: Saray ile Ergenekon uzlaştı, katliam operasyonu yapıyor

Cizre'de binaların bodrum katlarında mahsur kalan yaralı ve cenazelerin ambulansla alınması için Mardin'de temaslarını sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ergenekoncular ile Saray arasında ittifak kuruldu. Hükümet de inisiyatif dışı kaldı. Katliam operasyonu yapıyorlar" dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde iki ayrı binanın bodrum katındaki yaralı ve cenazelerin ambulanslarla alınması için Mardin’de girişimlerini sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Saray, Ergenekon ve ordu uzlaşmasıyla 7 Haziran’da bir darbe yapıldı. Hükümet de inisiyatif dışı kaldı. Şimdi bu koalisyon gücü her yerde kapsamlı bir katliam operasyonu ve kirli bir savaş yapıyor” dedi.

DİHA'da yer alan habere göre, günlerdir haber alınamayan bodrumdaki yaralıların bir operasyonla infaz edilmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Demirtaş şöyle devam etti: “O insanların sağ olduğuna dair kanıtlarımız, TV bağlantı kayıtlarımız var. İsim listesi var. O nedenle infaz etmeyi düşünenler varsa, çok büyük bir suç işliyorlar. Sivil heyetin ambulanslarla oraya gitmesine izin vermelisiniz. Göz göre göre bu vahşete izin vermeyeceğimizi bilmeniz lazım. Bu doğrultuda tüm ulusal ve uluslararası mekanizmaları kullanacağız.”