Demirtaş Konya'da konuştu: AKP en büyük zararı islami kesimlere verdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’nin yolsuzluk, rüşvet ve israfla en büyük zararı islami kesimlere verdiğini ileri sürerken "Bu ülkede çok zor günlerde büyük mücadeleler vermiş İslami siyasal kişiler, AKP’liler iktidara gelip saraylarda yaşasınlar, lüks ve israfla yaşasınlar diye mücadele etmediler" dedi.

Konya Şehir Meydanı’nda seçim mitingi düzenleyen Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CHA'da yer alan habere göre; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhafazakar kesimlerden oy alarak iktidara gelen AKP’nin yolsuzluk, rüşvet ve israfla en büyük zararı islami kesimlere verdiğini ileri sürdü. İslami hareketlerin, AKP’nin bu durumuna sessiz kalmasını eleştiren Demirtaş, “Onlar niye sessizler merak ediyorum. Bugün neden bu pisliklere ve bu çirkefliğe karşı sessiz kalıyorlar” diye sordu.

Demirtaş, şöyle konuştu:

“Bunlar, ‘siyasal İslam çizgisiyle insani çizgiyi buluşturduk’ dediler. Ama öyle çirkefliklere bulaştılar ki, pratikleriyle hem İslami çizgiyi, hem de insani çizgiyi mahcup ettiler. Yolsuzluk, hırsızcılık, rüşvet, lüks ve israfla anılır hale geldiler. Sokaklarda işledikleri şiddetle insana değer vermediklerini göstermiş oldular. Bundan en fazla Türkiye’deki İslami hareketler zarar görüyor. Bu ülkede çok zor günlerde büyük mücadeleler vermiş İslami siyasal kişiler, AKP’liler iktidara gelip saraylarda yaşasınlar, lüks ve israfla yaşasınlar diye mücadele etmediler. Onlar niye sessizler merak ediyorum. Bugün neden bu çirkefliklere, pisliklere karşı sessiz kalıyorlar.

AKP’ye oy vermiş her yurttaşın, verdiği oyun hesabını sorması lazım. ‘Biz size para çalın diye, bu ülkede sultanlık yaratın diye oy vermedik’ demeleri lazım. Muktedir olarak güç zehirlenmesi yaşamış iktidarlar, halk tarafından frenlenmezse ve cezalandırmazsa o zaman ortaya felaket çıkar. İşte 7 Haziran tam bunun zamanı.”

'GAZOZ AÇACAKSANIZ DAVET EDİN GELİR'

“Maşallah ülkenin Cumhurbaşkanı değil, açılıştan sorumlu müdürü mübarek. Nerede bir açılış kendisi orada. Açılışın tamamı da uyduruk, uyduruk. Açtığı bir şey de yok ha. Evde, kahvahanede gazoz açacaksanız davet edin gelir, gazoz açılacak deyin gelir yani. Hiçbir fırsatı kaçırmaz. Evde konserve mi açacaksınız? Yufka mı açacaksınız? Cumhurbaşkanını çağırın, AKP seçim propagandası için içinde ‘açılış’ geçen hiçbir şeyi kaçırmaz. Bu da hepimizin Cumhurbaşkanı, düşünebiliyor musunuz? 77 milyonun cumhurbaşkanı. Bu kadar panik, korku, ecele faydası olmayan bir şeydir. Hiç merak etmeyin. Bunların yaptıklarını yaradan da görüyor adaletsizlikleri kul da görüyor. Hersek bu adaletsizliğe 7 Haziran’da cevap verecek.”