Demirtaş: İçişleri Bakanı'nda haysiyet olsa istifa ederdi

Demirtaş, Şırnak'ta cenazeyi yerde sürükleme vahşetine ilişkin, “İçişleri Bakanı’nda haysiyet olsa, onur olsa bugün istifa ederdi" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ta bir cenazenin zırhlı araçla sürüklenmesi vahşetine ilişkin açıklama yaptı.

Demirtaş, “İçişleri Bakanı’nda haysiyet olsa, onur olsa bugün istifa ederdi, zaten seçilmiş biri değil. İstifa eder, en azından böyle bir vahşet uygulamasına tepki koyardı. Bunlarda o onur namına bir şey yok. Hükümette bu yok, Başbakanda bu yok" dedi.

Demirtaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"İnsanlık dışı bir olay. İnsanlığın bu kadar ayaklar altına alınması yerlerde sürünmesi gerçekten vahşet boyutunda uygulamalar yapılması normal değil. Başbakanın açıklamaları da tatmin edici olmaktan çok uzak. Neredeyse yerde sürüklenen kişiyi suçlayan ifadelerle başlayan bir cümle kurması ayrıca bir utançtır. O sadece kameraya yansıyan bir vaka. Orada her gün aşağı yukarı benzer olaylar, vakalar yaşanıyor. Ölüye onu yapanların diriye neler yapabileceğini siz düşünün. Ben burada bütün güvenlik güçleri böyledir bu uygulamaları yapıyor demiyorum. Aşağı yukarı uygulamaları budur. Yıllardır böyledir. Sadece Türkiye’nin batısı bundan haberdar değil. Şimdi görüntüler sadece ortaya çıktı. Bunu nasıl örtbas edeceklerdi. İki müfettiş göndermişler oraya."