Demirtaş: Hükümet bu olaydan da tamamıyla sorumludur

Ankara'daki katliamla ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Bu saldırıyı IŞİD’in yapmış olabileceğine dair işaretler var ancak devlet içinden de IŞİD’i destekleyen kişilerin olduğunu düşünüyoruz” dedi.

CNN International’da yayınlanan Amanpour programına konuk olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki katliamla ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırıyı IŞİD'in yapmış olabileceğini söyleyen Demirtaş, “Şimdiye kadar 98 arkadaşımızı yaşamını yitirdi, 100’den fazla kişi de yaralandı. Henüz kendilerini patlatan canlı bombaların kimliğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Son altı ayda çok sayıda saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu saldırıyı IŞİD’in yapmış olabileceğine dair işaretler var ancak devlet içinden de IŞİD’i destekleyen kişilerin olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bunun üzerine “Yani saldırıdan hükümeti de sorumlu tutuyorsunuz?” diye sorulan Demirtaş şu yanıtı verdi: “Tabii ki sorumlu tutuyoruz. IŞİD’e karşı etkili bir mücadele yürütülmedi. IŞİD’in büyümesine göz yumuldu. Türkiye içinde de IŞİD militanlarının biliniyor olmasına rağmen hiçbir tutuklama yapılmadı. Ankara, MİT’in de bulunduğu koca bir şehir olmasına rağmen gerekli güvenlik önlemleri alınmadı.”

Demiratşa sözlerini şöyle sürdürdü: 

Diyarbakır’da da yüzlerce kişinin ölümü hedeflenmişti ve oradaki canlı bomba saldırıdan kısa bir süre önce gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Bu gelişmeler, devlet içinde IŞİD’e destek veren kesimlerin olduğunu düşündürüyor. Sonuç olarak hükümet bu olaydan da tamamıyla sorumludur.