Demirtaş: Böylesi bir baskı ortamı ilk defa yaşanıyor

Demirtaş, TGC'yi ziyareti sırasında, basın ve ifade özgürlüğüne yapılan müdahaleye dair konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni (TGC) ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ülkemizde son dönemlerde inanılmaz bir baskı ortamı var. Belki Türkiye bunu ilk defa yaşamıyor ama böylesini ilk defa yaşıyor" dedi. Demirtaş, basın ve ifade özgürlüğünü sağlamak için hep beraber çalışmak gerektiğine vurgu yaptı. 

TGC Başkanı Turgay Olcayto'yla görüşen HDP heyeti adına açıklama yapan Demirtaş, "Bir yandan ileri demokrasi adı altında bu kadar sinsi ve gizli bir baskıyla birlikte, aynı şekilde kaba ve fiziki kuvveti de kullanan bir iktidar anlaşışını maalesef ki ilk defa görüyoruz. Basın özgürlüğünü bütün özgürlüklerin anası olarak gördüğümüz, ifade özgürlüğünün ifadesi olarak addediyoruz" ifadelerini kullandı. 

MEDYAYA YAPILAN SALDIRILAR
Selahattin Demirtaş, "Gazetecilere, medya gruplarına, gazete binalarına son dönemde maalesef üzücü saldırı olayları yaşanıyor. Gazeteciler evinin önünde öldürülüyor. Gazetecilerin kafasına silah dayatılıyor. Gazete binaları polis eşliğinde saldırıya uğruyor, taşlanıyor. Gazeteciler tutuklanıyor, yargılanıyor, işten atılıyor. Medya patronlarına baskı oluşturmak için bizatihi hükümet tarafından isim verilerek gazeteci işten atılıyor. Çalışanların sosyal güvencesi özlük hakları ile ilgili sıkıntıları var'' diye konuştu.