Demirtaş: Biz o bakanlık koltuklarına oturacağız!

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Viyana'da seçim hükümetine ilişkin yaptığı açıklamalarda "Bakanlıklar AK Parti'nin tapulu malı değil niye onlara bırakıyormuşuz ki. Biz o bakanlık koltuklarına oturacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinden milletvekillerin geçici seçim hükümetinde görev almasıyla ilgili, "Bakanlıklar AK Parti 'nin tapulu malı değil niye onlara bırakıyormuşuz ki. Biz o bakanlık koltuklarına oturacağız" dedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, Türkiye 'de her gün asker, polis, sivil ve çocukların öldüğünü, bunları durdurmak için çabaladıklarını ancak iktidarı bırakmak istemeyenlerin engel olduğunu söyledi.

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Savaş isteyen sizsiniz, 'barış barış' diye haykıran biziz, 'derhal ateşkes olsun, müzakereler başlasın' diyen biziz. Savaş yanlısı olan sizsiniz. Milletvekillerimiz Yüksekova'ya giremiyor. AK Parti valisi, panzerlerle tankla tomayla şehrin girişini kapatmış. Arkadaşlarımız yüzde 100 oy aldılar. Şimdi ben size söylüyorum, Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın? Orada yanlış yapan fazlalık Hakkari halkı mı, atanmış memur vali mı? Fazlalık olan validir. Herkes Gezi ruhuyla bir kez daha bu hükümete 'bunları yapamazsın' demeli ve diyebilmelidir. Türk-Kürt savaşa son vermek için el ele vermelidir. Alevi Sünni demeden, genç yaşlı, kadın erkek demeden tek çıkış, tek kurtuluş yolu budur. Alçakça katliamlara rağmen 'silahlar susmalı' diyoruz. Ölüm olmasın, kan olmasın. Gözyaşı ve acılar bunlar bizim tercihimiz değildir. AK Parti'nin tercihi savaştır. Direnişimizden asla geri adım atmayacağız. Yanlış yaptığımız konusunda eleştirenlere inanmayın. HDP nereden geldiğini ve nereye gideceğini biliyor. Bakanlıklar AK Parti'nin tapulu malı değil, niye onlara bırakıyormuşuz ki. Biz o bakanlık koltuklarına oturacağız. Onların tam da ensesinde olacağız. Savaş kararı almaya çalışırken haksızlık, adaletsizlik ve katliam kararları almaya çalışılırken HDP'li bakanlar orada olacak. 'Biz sana savaş yaptırtmayacağız' dedik ya işte onun için Bakanlar Kurulunda olacağız.