Demirtaş: Aslında Diyarbakır'da üç can uğurladık

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yenişehir ilçesindeki Sümerpark'taki taziye evine eşi Başak Demirtaş ile giden Demirtaş, Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ye başsağlığı diledi.

Tahir Elçi'nin bir barış elçisi olduğunu kendilerinin de barış için mücadele ettiklerini belirten Demirtaş, şunları söyledi: 

"Bu topraklar acıların her zaman en büyüğünü en fazlasını gördü. Gereğinden fazla kan aktı. Biz, bir tek insanımızın dahi ölmeyeceği yarın yaratmak için mücadele ediyoruz. Tahir Elçi de yitirdiğimiz barış elçilerinden biriydi. Yaşam hakkını kutsal bilerek ayrım gözetmeksizin, üstündeki üniformaya bakmaksızın Allah'ın yarattığı her kula aynı kıymeti vermek, aynı değeri vermek her birini canım kadar aziz bilmek cesaret ister. Tahir Elçi o cesaretli insanlardan biriydi. Hepimiz öyle olmak zorundayız. Başka türlü bu topraklarda acıya son veremeyiz." 

'ÜÇ CAN UĞURLADIK'
Saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getiren Demirtaş, Diyarbakır'da öldürülen polislerin de acısını paylaştıklarını belirtti. Demirtaş, "Aslında Diyarbakır'da üç can uğurladık .Her biri ana baba evladıdır. Her birinin yakın acısı vardır. Hepsinin acısını yürekten paylaştığımızı ifade etmek istiyorum ve her biri için bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.