Demirtaş: ‘AKP-MHP savaş koalisyonu kuruldu’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 7 Haziran’dan sonra AKP ile MHP’nin savaş koalisyonu kurduğunu, Türkiye’nin erken seçime bu savaş koalisyonuyla gideceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu'nu ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş, "7 Haziran'dan sonra AKP-MHP savaş koalisyonu kuruldu. Türkiye erken seçime de bu savaş koalisyonu ile gidecektir. 90'ları çok arzuluyorsunuz fakat biz bu ülkede barışı tesis edeceğiz. Sarayın bahçesinde nöbet tutmak için mi MHP'liler, MHP seçmeni bunlara oy verdiler. İnşallah bu defaki seçimlerde, AKP Türkiye'nin başına bela olmaktan çıkar" dedi.

"7 HAZİRAN'DAN SONRA AKP-MHP SAVAŞ KOALİSYONU KURULDU"

Demirtaş, "7 Haziran akşamından bu yana bir savaş koalisyonu kuruldu aslında. AKP-MHP savaş koalisyonu. MHP seçim meydanlarında verdiği bütün sözleri unutur ak benimle yürü Türkiye diyerek arkasına taktıklarını sarayın bahçesine götürmüş durumda. Eminim MHP'ye oy veren Türk milliyetçileri bunu sorgulayacaktır" diye konuştu.

Demirtaş, "Zannediyorum Türkiye erken seçime de bu savaş koalisyonu ile gidecektir. Seçim olacaksa da bir an önce Türkiye seçimini yapmalıdır" dedi.

"AKP'NİN SURUÇ KATLİAMCILARINI YAKALAMA GİBİ BİR NİYETİ YOK"

Demirtaş, "Suruç katliamı yaşandıktan bu dakikaya kadar iktidar sözcüleri, Suruç katliamını gerçekleştiren zihniyeti ve kendi paylarını örtmek karartmak için akıl dışı manipülasyon çarpıtmalarla partimizi hedef gösterdiler. Neredeyse Suruç. Katliamının sorumlusu olarak HDP'yi gösterdiler. AKP'nin Suruç katliamcılarını, tetikçilerini yakalama gibi bir niyeti yoktur" dedi.

"SURUÇ KATLİAMINDA FAİLİN SİYASİ İKTİDAR OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAK"

Demirtaş, "Adil bir soruşturma ile Suruç, tetikçisi onu Suruç'a, Adıyaman'a getiren, Suriye'den geri getiren, Diyarbakır bombacısı ile MİT ile irtibatları ortaya çıkarılsa asıl failin siyasi iktidar olduğu ortaya çıkacak. Suruç katliamı üzerinden büyük bir manipülasyon yürütüyorlar" dedi.

"BİZ KCK'NİN SİYASİ PARTİSİ, SİYASİ KOLU KANADI DEĞİLİZ"

Demirtaş, "KCK kendi açıklamasını kendisi yapar. Bizi bağlamaz. KCK'nin yaptığı hiçbir açıklama HDP adına yapılmış açıklamalar değil. KCK'yi bağlar. HDP'nin yaptığı açıklamalar da KCK'yi bağlamaz. Biz KCK'nin siyasi partisi, siyasi kolu, kanadı değiliz. Açıklamalarımız birbirimize ters de düşebilir. Sayın Başbakan, KCK'nin kendilerine yönelik yaptığı açıklamalara kulak kesilse daha iyi olur. Muhatap odur çünkü. Sayın Başbakan düşmanlık dilini terk etse iyi olur. 90'lı yılara dönülmeyecek deniyorsa ormanlar yakılıyor. Şırnak'ta köyler boşatıldı. İnfazla yapılıyor. İşkenceler var. Her gün cenazeler geliyor. Yollar kapatılıyor, tırlar yakılıyor. AKP 90'la dönem için çaba sarf ediyor. 90'lara döndürebileceğiniz siyasi ortam yok. Sindirebileceğiniz halk yok" ifadelerini kullandı.