DBP'den kesintisiz eylem çağrısı

Demokratik Bölgeler Partisi, Tahir Elçi'nin öldürülmesi sonrası kesintisiz eylem çağrısı yaptı.

DBP, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi sonrası bir açıklama yaptı. Açıklamada "kesintisiz eylem çağrısı" yapıldı.

DBP'nin açıklaması şöyle:

Devletin katliam politikası hız kesmeden devam etmektedir. Katliamlar ve sistematik fiziki soykırım politikası artık sınır tanımaz açık bir şekilde, Amed’in Sur İlçesinde Amed Baro Başkanı Sayın Tahir Elçi’nin katledilmesiyle kanıtlanmıştır.

Tüm kamuoyunun bildiği gibi İnsan Hakları Savunucu Sayın Tahir Elçi, belli bir süredir yaptığı duyarlı açıklamalardan dolayı  AKP hükümeti, yargısı ve basını tarafından hedef gösterilmişti. En son bugün UNESCO tarafından koruma altına alınan Amed’in Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare ve diğer tarihi yapıların devlet güçlerince tahrip edilmesine dönük yaptığı basın açıklamasında saldırıya uğramış ve katledilmiştir.

AKP Hükümetinin bu sistematik saldırıları başta Cizre, Silvan Nusaybin, Derik, Gever, Silopi olmak üzere birçok yerde devam etmekte ve onlarca insanımız katledilmektedir.

Halkımıza yönelik katliamcı uygulamalara karşı tüm il-ilçe-belde örgütlerimiz olmak üzere kamuoyunu harekete geçirmeye, soykırım ve katliam politikalarına karşı ‘Êdî Bes e’ deme zamanı geldiğini belirtiyor, kesintisiz eylem çağrısı yaptığımızı bildiririz.