Davutoğlu'nun yeni atamaları

Davutoğlu’nun "seçim hükümeti"ni Cuma günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunması beklenirken yapılan atamalar hızla artmaya devam ediyor.

Bugünkü Resmi Gazete ’de yine çok sayıda atama, görev değişikliği, görevden alma kararları yayımlandı.

Bunların toplamının 99 kişi olduğunu görülürken seçim hükümetinin Erdoğan'a sunulmasından önce gerçekleşen atamalar kısaca şu şekilde:

  • Bakanlar Kurulu Kararı ile Gabon Cumhuriyeti nezdindeki Türkiye Büyükelçisi merkeze alındı, yerine Cenevre Başkonsolosu atandı.

Atama kararnameleriyle ise;

  • 11 Bakanlığın üst düzey görevlerine 11 kişi atandı, 4 kişi görevden alındı 2 kişinin ise görev yeri ve unvanı değiştirildi.
  • Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt A.Ş. ; Çay İşletmeleri; MKE ve TCDD Genel Müdürlükleri yönetim kurulu üyeliklerine 6 kişi atandı.
  • Askeri Yargıtay üye ve savcılıklarına 6 kişi atandı. 67 askeri hakimin görev yeri değiştirildi.

İki gün sonra görevi bitecek Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın, kendisine Gümrükler eski Genel Müdürü Cenap Aşçı’yı, müsteşar olarak ataması dikkat çekiyor.

Cenap Aşçı, 2011 ve 2015 seçimlerinde AKP’den Aksaray Milletvekili adayı olmuş ama seçilememişti. Aşçı, 2015 yılında aday adaylığını açıklarken, milletvekilliği görevinin sadece Türkiye’ye değil, tüm "İslam coğrafyası"na hizmet edecek bir görev olduğu için kendisini cezbettiğini belirtmişti.

Milletvekili seçilemeyen Aşçı hakkında "bari müsteşar yapalım" diye düşünüldüğü ortaya çıkarken, seçim hükümeti için bakan yapılması da ihtimaller arasında yerini alıyor.