‘Davutoğlu’nun kararlılığı hoşumuza gitti’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, koalisyona ilişkin sıcak mesajlar vererek, “AKP ile CHP temel sorunları çözmek için bir araya gelmeli” dedi ve ekledi: “Davutoğlu’nun kararlılığı hoşumuza gitti.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AKP-CHP koalisyonuna ilişkin olumlu ve sıcak mesajlar verdi. Taraf Gazetesi’nde yer alan röportajda Bekaroğlu şunları söyledi:

“DAVUTOĞLU'NUN KARARLILIĞI HOŞUMUZA GİTTİ”

"En önemli güven problemi de Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın aktör olarak durması. Hatta Cumhurbaşkanı daha güçlü bir aktör olarak duruyor. Biz biliyoruz ki bu partiyi kuran Tayyip Erdoğan ve hâlâ etkili. Biz Davutoğlu ile görüşürken bile Cumhurbaşkanı farklı ve sert mesajlar veriyor. Bizim temel endişemiz bu. Davutoğlu’nun kararlılığı hoşumuza gitti. Ama hemen aynı günün iftarında Cumhurbaşkanı’nın sözleri geldi. Güven problemi burada. Bu nasıl aşılabilir derseniz. CHP’den çok AKP’nin problemidir" diyen Bekaroğlu "Biz cumhurbaşkanını tartışmadık; niye tartışalım. Cumhurbaşkanı’nı sürecin hiçbir yerinde tartışmayacağız. Bizim muhatabımız Başbakan, AKP’nin genel başkanı. CHP, cumhurbaşkanını hiçbir zaman makam olarak tartışmadı. Cumhurbaşkanlığını tartıştıran Erdoğan’ın bizzat kendisi."

“YENİ ANAYASA ANADİLDE EĞİTİM”

"Eğer iki büyük parti bir araya gelip hükümet kurarsa, Türkiye’nin temel sorunlarını çözmelidir. Anayasa, Kürt meselesi, ekonomi (her an kırılgan olan krize gebe olan ekonomide tedbirler almak) ülkedeki kutuplaşmayı azaltmak, ortadan kaldırmak. Bunlar tarihî görevlerdir. Kürt meselesi için de yapılacaklar bellidir. Şimdi yeniden barış yapılması gerekiyor. CHP, Meclis diyordu işte Mecliste’yiz. Bütün renkleriyle meclis oluşmuştur. Özgürlükler ile ilgili her şeyi yasalarda, anayasada Meclis’te çözelim. Anadilde eğitim konusunda CHP’nin AKP’nin ve HDP’nin geldiği yer belli. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi (Avrupa yerel yönetim şartları) bunlar da konuşulur. Bütün bunları yapalım Türkiye’yi rahatlatalım. Koalisyon böyle olur, başka türlü olmaz. Bence umut var."

“KILIÇDAROĞLU KOALİSYONA SICAK”

"Davutoğlu koalisyonu kurmak istiyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun sorunlar ve güven konusunda kafasında bir sürü sorular olmasına rağmen bu ilkeler çerçevesinde koalisyon kurulmasına sıcak. Yeter ki Erdoğan cumhurbaşkanlığını yapsın. Halk seçti diye her gün konuşmasın, işini yapsın. Cumhurbaşkanı gibi davransın. Biraz otursa daha saygınlığı artacak, sözü daha anlamlı olacak. Sadece AKP dinlemeyecek herkes dinleyecek."