Davutoğlu'nun açtığı koalisyon tartışmasına Kılıçdaroğlu'ndan cevap: Yan çizdiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimleri sonrasında hep beraber koalisyon yapmak istediklerini belirterek, "Birisi yan çizdi, öbürü her şeye olmaz olmaz diyor. O zaman seçime neden giriyorsun, girme o zaman seçime" dedi.

Antalya’nın 3 ilçesinde düzenleyeceği miting için saat 09.30 sıralarında Gazipaşa Havalimanı’na gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti otobüsü ile Alanya ilçesinde attığı turun ardından mitingin yapılacağı Alanya Belediyesi önüne geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Miting için uygun şartların olmadığını biliyorum. Yüreğimizde Türkiye sevdası var. Türkiye için çalışıyoruz. Bir şeyi unutmayın. Saray için çalışan başbakan istiyorsanız onun da adresi ve yeri belli, halk için başbakan istiyorsanız onun yeri ve adresi belli. 1 Kasım’da sandığa gideceğiz. 7 Haziran seçimlerinin sonucuna baktım. 230 bin Alanyalı sandığa gitmemiş. Ben şimdi onlara sesleniyorum. Ülkenizi, çocuklarınızı, vatanınızı, güzel bir Türkiye düşünüyorsanız, barış içinde yaşamak istiyorsanız sandığa gidin. Sandığa gidin oyunuzu kullanın, Türkiye için bayrağınız için oyunuzu kullanın. 7 Haziran’da sandığa gittik. Oyları kullandık. O gece Türkiye’de demokrasi kazandı, baskıcı yönetin sona erdi, yeni süreç başlayacak dedim. Ama olmadı. Birisi çıktı dedi ki mademki bana 400 milletvekili vermiyorsunuz önünüze acıyı, gözyaşını koyacağım dedi. 1 Kasım’da yeniden seçime gideceğiz. Milletin iradesine saygı göstermediler. Milli irade ise neden hükümeti kuramadın. Bize sıra gelince görev verilmedi. Şimdi sandığa gideceğiz, dersini vereceğiz" dedi.

'BİZE HÜKÜMETİ KURDURMADILAR'
"Hükümeti kursaydık emekli ikramiyesini almıştı. Asgari ücret bin 500 TL olmuştu. 800 bin taşeron kadrolu olmuştu. Kölelik sistemi sona ererdi. Çifti mazotu 1 TL 80 kuruşa alacaktı. Bize hükümet kurdurmadılar" diyen Kılıçdaroğlu, "Onlar direndi, siz de direneceksiniz. 1 Kasım’da CHP’yi iktidara taşıyacaksınız, görev vermek zorundasınız diyeceksiniz" diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Enflasyonu tutana aşk olsun. Kim bunlar? 13 yıldır ülkeyi yönetenler. Benim size sözüm CHP iktidarında bunlar olmayacak. Siyasetçi zengin olmayacak, halk zenginleşecek, halkın cebi para görecek.

Hep beraber koalisyon yapalım dedik. Birisi yan çizdi, öbürü her şeye olmaz olmaz diyor. O zaman seçime neden giriyorsun, girme o zaman seçime. Avrupa devletlerinin hepsi koalisyon ile yönetiliyor. Biz neden yönetemeyeceğiz. Biz kaçmadık, halkın kararına saygı duyduk. Emekliye iki maaş ikramiye için kanun teklifi verdik. Taşeron işçi kesinlikle kadrolu olacak

Bir protez için çalmadığı kapı kalmadı. Sağlık için doktora ulaşmaya çalıştı. İki önemli kural getirdik. Doğrudan Başbakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu olacak. Bütün dertlerini oraya yansıtacak ve çözülecek. Arkasında kapı gibi CHP olacak ve onun Başbakanı olacak. Gazilerimize söyledik. Hiç meraklanmayın onlara da sözümüz var. Milletvekili sağlık haklarından nasıl yararlanıyorsa onlar da yararlanacak. Bunu şehit yakınlarımıza sağlayacağız.