Davutoğlu'ndan Tahir Elçi açıklaması: Olayın aydınlatılması isteniyorsa...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin "Eğer bu olayın aydınlatılması isteniyorsa neden başsavcımıza, baro temsilcilerimize saldırılar yapılıyor? Eğer Demirtaş'ın söyleyecek bir sözü varsa, olay yerine giden başsavcı, baro başkanlarına yapılan saldırılar hakkında konuşmalı" ifadelerini kullandı.

KKTC'ye ziyareti öncesi basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

Tahir Elçi'nin öldürülmesi konusunda sonuçların en şeffaf şekilde paylaşılacağını açıkladım. Olayın aydınlatılması konusunda emniyetimiz yoğun bir çaba içinde. Eğer bu olayın aydınlatılması isteniyorsa neden başsavcımıza, baro temsilcilerimize saldırılar yapılıyor? Olay günü yaptığımız toplantıda derhal olay yeri incelemesi talimatı verdik, roketle saldırılar gerçekleştirildi. Baro temsilcilerine de saldırılar yapıldı. Tüm bunlar herkesin gözü önünde oluyor. Suçluluları ortaya çıkarmaya çalışırken, bunu araştırmaya çalışırken, oradaki ekiplere saldıranlar bu cinayetin gerçek failidir. Sırf o bölgeye dönük olarak, operasyonla girmek istemedik. Sayın Demirtaş'a sormak lazım, hangi belge var da bu kanaati ortaya atıyor? Eğer Demirtaş'ın söyleyecek bir sözü varsa, olay yerine giden başsavcı, baro başkanlarına yapılan saldırılar hakkında konuşmalı. Teröristlerin yanında olarak ulaşacağı tek yer Tahir Elçi'yi öldürenlerin yanında olmaktır.