Davutoğlu'ndan operasyon açıklaması: Süreç devam ettirilecek

Başbakan Davutoğlu, Cemaat operasyonuyla ilgili, "Süreç devam ettirilecek; hiç kimse en üst düzey yetkilileri ve kriptolu görüşmelerini takip etme cesareti bulamayacaktır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yapılan operasyonla ilgili, "Bizim görevimiz; kim olursa olsun, hangi araç kullanılmış olursa olsun, ne zaman yapılmış olursa olsun, böyle bir ihanetin ortaya çıkması için bütün çabayı göstermektir. Bu konuda yapılan çalışmaları yakından takip ediyorum. Bugün de İçişleri Bakanımız ile tekrar görüştüm. Dolayısıyla bu süreç, kararlı bir şekilde devam ettirilecek. Burada hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en üst düzey yetkililerini ve en önemli toplantılarını ya da kriptolu görüşmelerini takip etme cesareti bulamayacaktır. Şimdiye kadar bu suçu işlemiş olanlar da adalete teslim edilecekler. Bu konuda kamuoyunun hiç bir şüphesi olmamalıdır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Meclis'teki Yüce Divan oylamasında kendisinin oyunu vekalet bıraktığı Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın kullanacağını belirterek, "Soruşturma Komisyonunun oluşturulması sürecinde de AK Parti olarak biz çok açık bir tavır sergiledik, bu komisyon oluşmasına öncülük eden AK Parti'dir, bu komisyonun çalışması sırasında herhangi bir müdahale söz konusu olmamıştır. Hiçbir komisyon üyesiyle ben konuşmamaya özen gösterdim. Komisyon hukuki değerlendirme içinde kendi değerlendirmesini yaptı, bir sonuca ulaştı. Şimdi Genel Kurul'da oylanacak, Genel Kurul'da da bu yasal çerçeve içinde ihsasırey yapmadan da en doğru sonuca ulaşılacağı kanaatindeyim" diye konuştu.