Davutoğlu'ndan HDP'ye: Silah bırakmayacağım demek silahı şantaj olarak kullanmaktır

Almanya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetecilere yaptığı seçimler ve "çözüm süreci" ile ilgili açıklamalarda HDP'yi hedef tahtasına oturtarak "Seçime giderken silah bırakmayacağım demek silahı şantaj olarak kullanmaktır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya'da biraraya geldiği gazetecilere, çözüm süreci ve seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu HDP ve Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek ""Aşamadığımız tek şey HDP ile Kandil'in sürekli tereddüt ve dar hesapla bu süreci kendine yontma çabası" ifadelerini kullandı.

PKK'nın 2013 Mayıs'ında silah bırakması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "O zaman da Gezi olayları çıktı. Gezi'den sonra Kandil sürekli erteleme ve yeni talepler gündeme getirdi" diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden Ahmet Davutoğlu "Mutabakata uysalardı süreç 2014'te tamamlanırdı. Demirtaş'a 1 Ekim'deki görüşmemizi hatırlatırım. Silah bırakmamak seçim öncesi şantaj yapmak demektir. Çözüm süreci topluma mal olmuştur. Demokrasinin olduğu yerde iç savaş olmaz. Atılacak adımlardan kimsenin endişesi olmasın. Artık tercihlerini yapmak zorundalar.Talebimiz silahların bırakılmasıdır. Aşılamayan tek şey HDP ve Kandil'in dar hesaplarıdır. Parlamentoya giremedik diyerek provokasyona kalkışmasınlar." dedi.