Davutoğlu: 'Üçüncü Kuvayi Milliye AKP'dir'

Tekirdağ'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu kendileri dışındaki tüm güçlerin tek amacının AKP'yi yıkmak olduğunu söyledi, AKP'yi "üçüncü Kuvayi Milliye"ye benzetti.

Haber Merkezi

Çanakkale'nin ardından Tekirdağ'da partisinin düzenlediği seçim mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin hepsinin "birbirine paralel" olduğunu söyledi. Başbakan konuşmasında, AKP'yle Kuvayi Milliye arasında paralellik kurdu.

'3 KUVAYİ MİLLİYE VAR'

Ülke tarihinde 3 kez Kuvayi Milliye yaşandığını söyleyen Davutoğlu bunlardan ilkinin Milli Mücadele dönemi olduğunu, ikincisinin Adnan Menderes dönemindeki "demokrasi mücadelesi" olduğunu, üçüncüsünün de AKP olduğunu savundu. 

Yapacakları "mega proje"lerle ülkeyi "Büyük Türkiye" haline getireceklerini iddia eden Davutoğlu, "Tekirdağ ülkenin batısına açılan kapısıdır, bu kapıdan çıkınca bizden destek isteyen tüm ülkelerin dostuyuz, Üsküp'ün, Manastır'ın hamisiyiz" dedi.

'BUNLARIN HEPSİ BİRBİRİNE PARALEL'

Sözlerine muhalefet partilerine yüklenerek devam eden Davutoğlu, "Bunların hepsi birbirine paralel. Birincisi CHP, bunlar paralel çeteyle birlikte, ulusalcıyım diyor ulusal bütünlüğe tehlike olan HDP barajı aşarsa iyi olur diyorlar. İkincisi MHP, HDP ile zıt ama diyor ki HDP barajı aşsın. Üçüncüsü HDP, Kudüs Yahudiler'in kutsal mekanıdır diyenlerden kimseye hayır gelir mi? Diğer paraleller de Pensilvanya'dan yönetilen çete, onlarla eş güdümde çalışan DHKP-C, bu örgütlerin tetikçisi partiler ve HDP ile paralel hareket eden İmralı, Kandil ve PKK. İşte bu 6 örgüt biraraya gelse AK Parti'ye hiçbir şey yapamazlar. Gezi'de, 17-25 Aralık'ta bunu denediler. Evelallah bunlarından hakkından geldik, yine geliriz" dedi.