Davutoğlu tehdit etti: Müsamaha gösterilmeyecek, sokaklarda her türlü tedbir alınacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir kişi daha yüzünü örterek molotofa yönelir şimdiden uyarıyorum hiçbir müsamaha gösterilmeyecektir. Niyeti ne olursa olsun, kim olursa olsun. Bu alçakların dün yaptıklarından sonra sokaklarda her türlü tedbirin alınması talimatını verdik" dedi.

Haber Merkezi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamları şöyle:

DUVARLAR PATLATILDI

Adliyede içeriden silah sesi geldiği anda odanın duvarları patlatıldı. Kendilerini bu insanların yerine koysunlar, bu basın özgrülüğüyle alakalı değildir. Bu insani bir durumdur. Bakın muhalefet liderleri cenaze namazında yoktu.Bari aynı safta şehidimizin cenazesini kılsaydık.Kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler unutulmayacak.

Bahçeli'nin açıklamasına bakın, bakanlarımzı hedef alıyor. İçinde savcının acısını taşımıyor. 

6 saat devlet sabırla iletişimi açık bıraktı. Savcımıza maddi ve manevi işkence yaptılar. Bu alçakları eylemci gibi gösteren zihniyet aynı saftadır. Herkesi siyasi muhasebe yapmaya davet ediyorum.  Sorumsuzluğun hiçbirine müsamaha göstermem. Gerekirse tek başımıza devam ederiz.

Hangi ine girerlerse girsinler onlara operasyon yapacağız. İsterlerse yurtdışında olsunlar. Saldırının karşılıksız kalacağını düşünmesinler.

Eğer Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş bugün burada olsalardı herşeye rağmen hiçbir siyasi eleştiri yapmayacaktım. Milletin acısında omuz omuza duramayanlar milletin geleceğinde de rol bulamazlar.

Bugün şehidimizin çocuğunu gördünüz. O fotoğrafları nasıl bastınız. Patronlarına da söylüyorum. Akreditasyon uyguladık evet, bu basın mensuplarının oraya gelip o çocuğun resmini çekmeye hakkı yoktur. Akreditasyon uygulaması talimatını ben verdim. Eleştirileri göğüslemeye hazırım. Yayın yasağı dünyanın her yerinde gelir. Operasyon bitince yayın yasağını kaldırdık. Yasak kalkınca yürekteki yasak da kalkar mı?

TEHDİT ETTİ

Halkımıza ve herkese hitap ederek söylüyorum, 2013 senaryosu uygulanmak isteniyor. Bu saldırı ilk defa olmuyor. Reyhanlı'da, Gezi'de bunu yaptılar. Seçime giderken kaos ortamının istendiğinin farkındayız. Basın mensuplarının ve siyasilerin oluşturduğu cepheyi gördük. Biz bu oyuna gelmeyiz, bu ülkeyi kurban etmeyiz. Bir kişi daha yüzünü örterek molotofa yönelir şimdiden uyarıyorum hiçbir müsamaha gösterilmeyecektir.

Niyeti ne olursa olsun, kim olursa olsun….

Bu alçakların dün yaptıklarından sonra sokaklarda her türlü tedbirin alınması talimatını verdik