Davutoğlu: Siyasi görünümlü bazı şahsiyetler bunların hesabını verecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Siyasi görünümlü bazı şahsiyetler bunların hesabını verecek" diyerek tehditleri sürdürdü.

Haber Merkezi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamadan başlıklar şöyle:

Tam biz DEAŞ'a karşı mücadelemizi konuşurken aynı gün bu kez PKK harekete geçti, çavuşumuz şehit edildi. PKK ile DEAŞ çatışıyor diyenler buna dikkat etsin. Hemen sonrasında iki polisimiz alçakça, uyurken şehit edildi. 

İstihbarat birimlerimizin verdiği bilgilere göre bu katliamın PKK tarafından gerçekleştirildiğini tespit ettik. Ardından DHKP-C harekete geçti. İstanbul sokaklarında gösteri yapmaya çalıştı. Siyasi görünümlü bazı şahsiyetler bunların hesabını verecek.

DHKP-C ve PKK'ye bakarken DEAŞ bir askerimizi şehit etti. Üç örgüt birden hareteke geçirildi. Kapsamlı, üç maşalı bir saldırıyla karşı karşıyaydık.

Burada hedefte olan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Son yılların en kapsamlı saldırısıyla karşı karşıyayız.

Madem HDP Kandil'den talimat bekliyor, talimat aldıkları yeri cezalandırırız.

Türkiye kendisine yönelen her namluyu kırmaya muktedirdir.

Üç ayaklı hedef vardı, DEAŞ, DHKP-C ve PKK, biz de üç ayaklı bir operasyon başlattık.

Üç ayağın birincisi Suriye'deydi. Yaptığımız güvenlik toplantısında bütün detayları ele aldık, Cumhurbaşkanıyla istişare ettik. O günden bugüne eylem planımız devam ediyor. O gün aldığımız kararlar hiç aksamadan tam bir başarıya ulaşmıştır.

DEAŞ'a karşı Suruç gecesi operasyon kararı verdik. Ertesi gün hem DEAŞ hem PKK hedefleri vuruldu. Üsleri, yığınakları hedef alındı. 

24 Temmuz'da ise yine PKK ve DEAŞ hedefleri karadan topçu atışlarıyla tahrip edildi.

Üçüncü ayak Türkiye'deki maşalar üzerine yürütülen çalışmalardır. Eş zamanlı olarak 39 ilde DEAŞ, DHKP-C ve PKK operasyonu yapıldı, 1302 kişi gözaltına alındı. 

Hasımlarımızı cezalandırmada kudretliyiz ve böyle olmaya devam edeceğiz.

Parti liderlerini aradım, Demirtaş'ı aramadım. İkircikli tavır sergileyenlerle görüşmemizin bir sınırı olur. Teröre karşı açık tavır sergileyemeyenlerin teröre karşı operasyonlara ilişkin bilgilendirilmesi mümkün değil. Şundan bile emin olamayız, verilen bir bilgi kaç dakika sonra kandil’e ulaşacak, bundan bile emin değilsek nasıl bir bilgilendirme yapabiliriz? 

Gazi Mahallesi'nde görev alan polislerimizi de tebrik ediyorum. Yüzlerini kapatarak, silahla eylemlere izin verilmeyecek.