Davutoğlu Rusya'yı hedef aldı: Elimizde Rusya'nın nereleri bombaladığının tek tek bilgisi var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halep'te destekledikleri cihatçıların kaybetmesine üzüntüsünü "Halepliler sadece Türkiye'ye ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve AKP kadrolarına güveniyorlar" dedi ve Rusya'yı hedef aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında Rusya'yı hedef alırken cihatçı çetelere destek verdi.

"Dünya terk etse biz Suriyeli kardeşlerimizin yanında olacağız" diyen Davutoğlu, "Çoğu İran ve Lübnan'dan gelenler Halep'teki yardım koridorunu kesiyorlar. Halepliler sadece Türkiye'ye ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve AKP kadrolarına güveniyorlar" iddiasında bulundu.

Açıklamadan başlıklar şöyle: 

Eğer Türkiye krize girseydi bu kardeşlerimiz nereye gidecekti? Hangi halk arasında 'Rabbim bize bir yardımcı gönder' denildiğinde biz Rabbimizin rızası için biz onların yanındayız. 

Biz canını kurtarmaya çalışan hiçbir kardeşimizi terk etmeyiz. Başta ABD ve Rusya artık samimi olmalı. Rusya sivil hedefleri vurmaya devam ediyor. Elimizde Rusya'nın nereleri bombaladığının tek tek bilgisi var. 6 bin yer bombalanmış ve hepsi sivil ve ılımlı muhalifler. 

Uluslararası toplumun vicdanı kurumuş. Tarih onları kara bir leke olarak kaydedecektir. Halep'i, Bayırbucak'ı kan gölüne çevirenler bunun hesabını verecekler. Dönemin süper gücü Sovyet Rusya Afganistan'a girip nasıl zelil olarak orayı terk ettiyse bugün Suriye'ye girenler, Halep'e bomba atanlar da zelil olarak orayı terk edecekler.