Davutoğlu: Oturun gazeteciliğinizi yapın

Başbakan Davutoğlu, Zonguldak'taki mitinginde "Oturun gazeteciliğinizi yapın" dedi.

 

Başbakan Davutoğlu, Hürriyet ve Posta gazetesinin bugün ilk sayfasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen yazısını eleştirerek “Oturun gazeteciliğinizi yapın. Ama eğer bir şehidimizin aziz hatırasına saygısızlık yaparsanız karşısında bizi bulursunuz” dedi.

Zonguldak’taki mitinginde konuşan Davutoğlu, “Bir medya grubu hani 417 el kaosa kalktı diyen Doğan medya şimdi kalkmış özgürlüklerden bahsediyor. Daha önce de bana hitaben bir yazı yazdılar. Basın özgürlüğüne saygımız sonsuz ama herkes yerini yurdunu bilecek" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“DHKP-C denilen terör örgütü bir savcımızı şehit etti. Bütün gece biz savcımız için dua ederken bunlar internet sayfalarında şehit savcımızın başına  dayanan silahla fotoğrafını bastılar. Gece yarısı haber gönderdim. Yarın gazetede bunu basmayın, şehit savcımızın ailesi var. Gece yarısı tüm basına haber gönderdik. Ne olur bu halde basmayın. Cenaze töreninde onun çocuğu şehit savcıyı böyle görmesin dedik. Ertesi gün şehit savcımızın o fotoğrafını bastı."

KARŞINIZDA BİZİ BULURSUNUZ

“Buna bir insan olarak, bir baba olarak, bir kardeş olarak isyan ediyorum. Ettim, ediyorum. Türkiye’nin en çok sattığını iddia eden gazetenin baş sayfasında şehit savcının o fotoğrafı. Bütün ricalarımıza rağmen o resmi bastılar. Onları cenazeye almayınca ertesi gün tehditkar bir başyazıyla bana cevap vermeye kalktılar. Biz sizin huzurunuza pijamayla çıkacağınız değiliz. Biz gücümüzü sizden almadık. Allah’tan ve milletten aldık. O eski Türkiye idi. Başbakan’a talimat verdikleri, Başbakan’ı eşofmanla karşıladıkları eski Türkiye idi."

“Bugün de cumhurbaşkanımıza cevap veriyorlar. Oturun gazeteciliğinizi yapın. Ama eğer bir şehidimizin  aziz hatırasına saygısızlık yaparsanız karşısında bizi bulursunuz. Kışkırtıcı yayın yaparsanız sessiz kalmamız mümkün değil. 9 aylık Başbakanlık dönemimde bir kez ricada bulunmuşsak siz bunları yapmamışsanız bizi karşınızda bulursunuz.”

NE OLMUŞTU?

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam kararını Hürriyet gazetesi “Dünya şokta! Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı’na idam” başlığıyla vermiş, bu başlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tepkisini çekmişti. 

Hürriyet ve Posta gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini hedef gösteren konuşmasıyla ilgili “Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz” başlıklı yazı yayınladı.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Ne istiyorsunuz bizden? Sürgün mü edeceksiniz bizi? Zorunlu ikamete mi mecbur edeceksiniz? Ne yapacaksınız? Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi bizi ‘Öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya’ mı yapmak istiyorsunuz?” diye seslendi.