Davutoğlu Konya'da Diyanet'e ve savaş uçaklarına sarıldı

Ahmet Davutoğlu, AKP milletvekili adaylarının tanıtılacağı Konya'da AKP'yi kurtarmak için daha fazla dinciliğe ve milliyetçiliğe sarılacaklarının işaretlerini verdi. Davutoğlu'nun AKP etkinliği için Başbakanlık otobüsünü kullanması dikkat çekti.

Ahmet Davutoğlu, 12.30 sıralarında Konya'ya geldi. Davutoğlu'nu havalimanında Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Davutoğlu, Başbakanlık'a ait otobüsle valilik binası önüne kadar geldikten sonra, Vilayet Konağı karşısındaki camide Cuma namazını kıldı. Davutoğlu, katıldığı etkinlikler boyunca İslamcı ve milliyetçi tonları yüksek mesajlar verdi. 

"MİLLETİMİZE HAKARET ETMEK İSTİYORLAR"

AKP milletvekilerinin tanıtıldığı etkinlikte soykırım tartışmalarına gönderme yapan Davutoğlu "100 yıl önceki hesaplaşmadan yola çıkarak Türkiye ve aziz milletimize hakaret etmek isteyenler bir şekilde bilsinler ki Konya ve Mevlana felsefesi buna izin vermeyecektir" derken Cumhuriyet'in köklerinin Osmanlı ve Selçuklu'da olduğunu iddia etti. 

"TÜRKİYE'DE MİLLİ OLMAYAN BİR ŞEY KALMAYACAK"

Davutoğlu konuşmasının bir noktasında Devlet Bahçeli'ye seslendi ve "milliyetçilik lafla olmaz, sizin döneminizde bu ülke tank modernizasyonu için İsrail'e muhtaçtı. İnsansız hava araçları için İsrail'e muhtaçtı. Tank almak istediğimiz Amerikan kongresinde ya da Avrupa parlamentolarında izin beklenirdi. Bizim seçim beyannamemizin esası, insan onurudur. İnsan onurunu da koruyacağız, milli onuru da koruyacağız" diyerek AKP'nin milliciliğine vurgu yaptı.

Aynı tondan devam eden Davutoğlu, Türkiye'nin 2023'te ilk milli savaş uçağın da uçaracağını şu sözlerle belirtirtti: "2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti semalarında milli muharip uçağı uçacak. Yüzde yüz Türk yapımı milli uçaklar. Milli tankımızı üretiyoruz. Milli savaş gemilerimizi, denizaltılarını üretiyoruz." 

Davutoğlu'nun sürekli askeri araçlardan bahsetmesi AKP'nin 2023'te tam olarak neye hazırlandığı sorusunu akıllara getirdi. 

"BİZİM DİYANETİMİZDEN NE İSTİYORSUNUZ"

HDP'yi de eleştiren ve devletin bir kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan "bizim Diyanet" diye bahseden Davutoğlu, "Yolu düşerde HDP'liler gelirse, onlara da şu soruyu sorun. Yayınladıkları bildirgede Diyanet'i kaldıracağız diyorlar. Bizim Diyanetimiz'den ne istiyorsunuz, diye sorun. Ne istiyorsunuz, neden rahatsızsınız? Sonra da Diyarbakır'da başka, İstanbul'da başka, Konya'da başka konuşma deyin. Neysen, hangi yüzünle, hangi çehrenle çıkacaksan maskeni indir, öyle Konya'ya gel deyin. Ona ders verin, bu aziz şehirde Türk- Kürt asırlarca kardeşçe yaşadı, aramıza fitne sokamadın, sokamazsın deyin" dedi.

CHP'yi de eleştiren Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'na bir de şeyi sorun? 1+5+3 ne demek? Tekrar 28 Şubat zihniyetini mi getiriyorsunuz deyin" dedi.

FATİHA OKUDU, SALONA DA OKUTTU

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından AKP Milletvekili adayları salona tanıtıldı. Adaylardan Abdullah Ağralı tanıtıldığı sırada Davutoğlu, Ağralı'nın önceki gün babasının vefat ettiğini belirterek, babası için Fatiha okuyup, partililerin de okumasını istedi.