Davutoğlu 'koalisyon' kararını en geç 10 Ağustos'a kadar verecek

AKP ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin ardından Davutoğlu, "koalisyon" kararını en geç 10 Ağustos Pazartesi günü verecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün CHP ile sonuncusu yapılan koalisyon görüşmelerine ilişkin heyetteki AKP'li isimlerden bilgilendirme alacak ve 5 Ağustos Çarşamba günü genişletilmiş MYK toplantısında koalisyon kararını verecek. Davutoğlu koalisyon kararını Kılıçdaroğlu’na yüz yüze yapacağı görüşmede bildirecek. Davutoğlu, 10 Ağustos pazartesi günü ise ya görevi devredecek ya da koalisyon protokolünün yazımını hızlandıracak.

ANKA’nın AKP'li yetkililerden edindiği bilgiye göre, AKP ve CHP arasındaki 'koalisyon' toplantıların ardından yol takvimi belirlendi.

Salı günkü görüşmeye katılan heyetler ayrı ayrı hazırladığı raporları Davutoğlu'na sunacak. AKP’de Çarşamba günü yapılacak MYK toplantısına bazı bakanlar Genel Merkez ve Başbakanlık danışmanları ile partinin strateji ekibi katılacak. Toplantıda CHP ile olası koalisyon kararı masaya yatırılacak. Perşembe günü ise Başbakan Davutoğlu’nun kararları her ne olursa olsun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu istenmesi planlanıyor.

AKP'li yetkililer, “Şuana kadar CHP ile yaptığımız görüşmelerden uzlaşamadığımız konular olsa bile olumlu bir tablo ortaya çıktı. Perşembe günü Genel Başkanların bir araya gelmesi durumda ise ya müzakerelere Cuma veya Pazartesi başlanılacak ya da koalisyon şartlarının oluşmaması halinde ise Genel Başkanımız en geç 10 Ağustos Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görevi iade edebilir” değerlendirmesinde bulundular.

Ancak, olası koalisyon kararı ile Pazartesi'den sonra protokol görüşmeleri hızlandırılacak.