Davutoğlu: Koalisyon ilk turda kurulmaz

Başbakan Davutoğlu, koalisyon hükümetinin ilk tur görüşmelerde kurulamayabileceğinin işaretini vererek, “ilk turda olur diyen, kolaycı bir anlayışta olur. İlk turda biter diyen de retçi bir anlayıştadır. Hiçbir şey ilk turda bitmez. 45 gün yeterli olur kanaatindeyim” dedi.

TBMM Başkanlığı’na seçilen İsmet Yılmaz'ı ziyareti sonrasında açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Sayın Vecdi Gönül’ü Milli Savunma Bakanlığı görevi için dün itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımıza sundum. Cumhurbaşkanlığı makamımızdan da yazının çıkmasını bekliyoruz bugün. İnşallah en kısa sürede aramıza katılacak” dedi.

KOALİSYON AÇIKLAMASI: HİÇBİR ŞEY BİR TURDA BİTMEZ

Koalisyon görüşmeleriyle ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, koalisyonun ilk tur görüşmelerde kurulamayabileceğinin işaretini verdi. Davutoğlu şunları söyledi:

“Birlikte bir çözüm çabası içinde olacağız. Millet bize uzlaşın ve hükümet kurun dedi. Uzlaşmamak millete saygısızlık olur. Hiçbir şey bir turda bitmez. ‘İlk turda olur’ diyen kolaycı bir anlayışta olur. ‘İlk turda biter’ diyen de retçi bir anlayıştadır. Hangi partinin koalisyona yakın olduğu konusunda bizim de kafamıza da bazı şeyler berraklaşır, sonra teknik çalışmalar başlar. Temas itibariyle sıfırdan başlıyoruz ama 7 Haziran’dan bu yana herkes kendini izledi. 45 gün yeterli olur kanaatindeyim.”