Davutoğlu koalisyon görüşmeleri için tarih verdi

Başbakan Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için tarih verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için tarih verdi. Davutoğlu, "78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde, gelecek hafta görüşmelere başlayacağız" dedi.

Davutoğlu, KON TV'de canlı yayınlanan "Selçuklu Belediyesi ile İftara Doğru" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. "Aslında gönlümüz tek başına iktidar olmaktan yanaydı. Bizim iktidarımızdan yanaydı" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ama nihayetinde milli irade, millet tercihini 'siz oturun uzlaşın bir hükümet kurun' diye yapmışsa buna da şikayet etmemek lazım. Her ikisiyle de oturur konuşuruz ve olabilecekler için de mümkün olanlar arasında en iyisini yapmaya çalışırız. İdeal olanı değil. İdeal olan tek başına iktidar olmaktı. Mümkün olanlar içinde en iyisinin ne olduğunu görmek için de her iki tarafla görüşeceğiz. 3 partiyi de ziyaret edeceğiz. HDP'yi de ziyaret edeceğiz. Ama görünen o ki ya MHP ya CHP yönünde bir tercih, daha doğrusu bir atmosfer oluşuyor. Bunun hakkını vermeye çalışacağız. 3 tarafla da görüşeceğiz ama iki tarafla muhtemelen koalisyon müzakereleri ön yargısız bir şekilde başlayacak."

MÜZAKERELER BAŞLAYACAK
Davutoğlu, gelecek hafta muhtemelen başkanlık divanı oluşacağını, Meclis başkanlık divanı oluştuktan sonra Cumhurbaşkanı'nın görevlendireceğini belirterek, ardından müzakerelere başlayacaklarını duyurdu.