Davutoğlu: Kimse bizi IŞİD konusunda suçlayamaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "kimse bizi IŞİD konusunda suçlayamaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar el Abadi ile Irak'ta yaptığı görüşme sonrası izlenimlerini Vatan'dan Hüseyin Yayman'a anlattı.

Davutoğlu'nun Irak dönüşü açıklamalarının satır başları şöyle:

'VİZYONER BİRİSİ'

Abadi’yle ilk defa görüştük, vizyoner birisi. Akşam ikinci kez görüştük. Sabah bana ‘Siz görüşün ben akşam sizin kanaatinizi almak için geleceğim demişti. Program bittikten sonra geldi ben ona izlenimlerimi aktardım. Diyaloga açık, Türkiye’yle ilişkilerde yeni bir başlangıç yapma da hazır.  Yüksek Düzeyli İş birliği Konseyi Toplantısı’nı 24-25 Aralık’ta yapacağız. Bu da ilişkilere ivme katacak bir şey
 
'ENERJİYİ NEREDEN BULURSAK ORADAN ALIRIZ'

Çok açık konuştum petrol ve enerji meselesinde. Türkiye’nin Kuzey ile yaptığı anlaşmalar Bağdat’ta ciddi bir rahatsızlık doğuruyor tabi... Türkiye’nin de enerjiye ihtiyacı var,  nereden bulursa oradan alır, siz anlaşırsanız herkesten çok biz seviniriz. Böylece iki kardeşi de kırmamış oluruz. Anlaşamadığınız için biz sabırla yıllarca bekledik sonra  kestik. Başka yere satılacağına biz aldık. Ayrıca biz Basra’dan da petrol istiyoruz.İhtiyacımız var. 
 
'KİMSE IŞİD KONUSUNDA BİZİ SUÇLAYAMAZ'

Basın toplantısında da söyledim. Kimse bizi suçlayamaz IŞİD konusunda. Tüm IŞİD lideri Irak’tan, Ebu Greyb’den çıkma. Kimse bunu inkar etmiyor.  Çünkü bu bir vaka. Hatta birisi dedi ki ‘IŞİD Sünni bir örgüt...’ IŞİD Sünni bir örgüt felan değil. IŞİD herkesin bir şekilde kullandığı bir maske. Araç halini aldı. Bunun Şiisi, Sünnisi olmaz.