Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nu ciddiye alan yok

Irak ziyaretinin ardından yurda dönen Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT'in CHP'ye yönelik bir operasyon yürüttüğü açıklamalarını da değerlendirdi.

Irak ziyaretinin ardından yurda dönen Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT'in CHP'ye yönelik bir operasyon yürüttüğü açıklamalarını da değerlendiren Davutoğlu,"Kılıçdaroğlu’nu ciddiye alan yok" dedi.

Irak ziyaretinin ardından yurda dönen Davutoğlu,“Sayın Abadi dışında Iraklı liderlerin hemen hemen tümüyle görüştüm. Türkmen milletvekilleri, Sünni, Şii değişik zamanlarda bir araya geldik. Ayrılmadan önce yine sayın Abadi ile bir araya gelerek edindiğim intibaları paylaştım. Bugün Irak’ta tüm siyasi liderlerin taşın altına elini soktuğu bir yapı var. Bu önemli bir şans. Türkiye olarak her zaman Irak’ın ve bölgenin istikrarının korunmasına destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN HER GELİŞMEYİ TAKİP ETMESİ ÇOK ÖNEMLİDİR' 

Davutoğlu konuşmasının devamında, Başbakan olduktan sonra sayın Barzani ile bir araya gelme imkanı olmadığını, insani durumu, mültecileri ele aldıklarını, insani yardım konusunda çok ciddi ihtiyaçları olduğunu ve bu konuda ne yapabileceklerini değerlendirdiklerini, bölgesel yönetim ile merkezi yönetim arasındaki ilişkilerin sağlam bir zemine oturması yönünde temennilerini ilettiğini aktardı. 

"Bu derece aktif olduğumuz bu bölgede Türkiye’nin her gelişmeyi takip etmesi çok önemlidir. Kuzey Irak’ın istikrarı için 90’lı yıllardan itibaren bölgede bulunan güvenlik unsurlarımızla bir araya geldim ve kendilerinden brifing aldık. Duhok civarında iki kamp kurulması kararımız vardı, bu kamplar kuruldu. Orada gördüğüm standarttan çok memnuniyet duydum. Türkiye artık böyle insani durumlarda dünyaya örnek teşkil edecek bir performans sergiliyor. Gittiğim bütün bölgelerde Türkiye’ye büyük bir muhabbet var. Bundan sonra da bu çalışmaları birlikte göstereceğiz. Daha sonra Silopi’deki Özel Kuvvetler karargahımızı ziyaret ettim ve ardından İstanbul’a döndük.” diyen Davutoğlu, bölgede meydana gelen her gelişmesi ABD ile istişare ettiklerini, IŞİD sonrası bu istişarelerin daha da arttığını, bu konuya bakış perspektifinin Cumhurbaşkanı ve kendisi tarafından Obama ile paylaşıldığını ekledi.

'KILIÇDAROĞLU'NU CİDDİYE ALAN YOK'

“Ana muhalefet lideri olan birinin bin düşünüp bir konuşması lazım. Elinde bir delil varsa çıksın söylesin yoksa Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarını yıpratmaya çalışmasın. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Partisi içinde her gün farklı bir ses çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nu ciddiye alan yok. Anadolu’da bir söz vardır. Oynamaya niyeti olmayan gelin, ‘Yerim dar, yenim kısa’ dermiş. Liderlik yapamıyor, partisi 7’ye, 8’e bölünecek halde. Rıza Türmen’i dinlesin. ‘CHP yeterince karışık, MİT'e ihtiyaç var mı' dedi. Başka yerle ilgilenmek yerine kendi partisine gitsin, arada parti merkezine gitsin, milletvekillerini toplasın. Başkasını suçlayacağına ev ödevini yapsın. Dersin olayında alamadığı ilkesel tutumu bu olayda alsın. Devleti biz idare ediyoruz o kendi partisiyle ilgilensin. Önce o küçük alanda bir liderliğini göstersin. Devletin kurumlarını yıpratmasın. Bu kimseye yaramaz, hele Kılıçdaroğlu’na hiç yaramaz.”