Davutoğlu: Kılıçdaroğlu yürüyen merdivene tersinden biner

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin gerçekleştirdiği seçim mitingi için gittiği Çanakkale'de "CHP, MHP, HDP'nin normalde anlaştığı hiçbir şey yok ama bize karşı işbirliği yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP tarafından düzenlenen miting için gittiği Çanakkale'de konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasının satıbaşları şu şekilde:

 Bazı şehirlerin memleketlisi olmaz. İstanbul, İzmir, Ankara böyle birşeydir. Ama en çokta Çanakkale tüm millete aittir. Çanakkaleli olmak için Çanakkale'de doğmak yetmez. Her Türk Çanakkaleli'dir.

TÜRKİYE'Yİ KARIŞ KARIŞ GEZEN TEK PARTİYİZ
Türkiye'nin her yerine giden partisi AK Parti'dir. Buraya gelip cumhuriyetçilik yapanlar Türkiye'nin doğusuna gidemiyor. Türkiye'nin her yerine gitmeyen Çanakkaleli olabilir mi, Çanakkale'den bahsedebilirler mi? AK Parti dışında Türkiye'yi karış karış dolaşabilen tek partidir. 81 ilde nöbette olan tek partiyiz.

DEVLET ÜZERİNDE OPERASYON YAPANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ
Benim dedemde burada şehit düştü. Kim ne derse desin. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet demeye devam edeceğiz. Devletimizi paralel parçalara ayırmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Vatanımız üzerinde operasyon yapmak isteyenler fırsat vermeyeceğiz. 2023'te yüzde 100 Türk yapımı savaş uçağımız olacak. 

Kılıçdaroğlu yürüyen merdivene tersinden biner, kitabı da sonundan okumaya başlar. Biz Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız, dağları deler milleti devletle buluştururuz. Tarihimizin merkezi olan Çanakkale ekonominin de ulaşımın da merkezi olacak.

DEVİ AYAĞA KALDIRDIK
Çanakkale savaşı ve sonrası dev diz çöktürülmüştü. Bugün o devi kim ayağa kaldırdı? Atak helikopterlerini kim yaptı? Şimdi Altay tankımızı yapıyoruz, İnsansız hava uçağımızı yapıyoruz. Eskiden İsrail'e yalvartırlardı. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bizler Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız. Paralel altıgeni kurmuşlar AK Parti'ye karşı cephe alıyorlar millet bu ittifaka ders vermez mi? Seçimde üçü birden işbirliği yapıyor. MHP her zaman HDP'ye karşı olduğunu söyler, bölücülere karşı olduğunu... Dün MHP Genel Başkan Yardımcısı diyor ki 'HDP barajı aşarsa, bu bizim işimize yarar.' HDP ile paslaşıyor MHP görüyor musunuz?

FATİN RÜŞTÜ ZORLU İSMİNİ VERİYORUZ
Gelin Çanakkale'den bir ders verelim. Burada mini bir referandum yapalım. Yeni yapılan 500 yataklı Çanakkale Devlet Hastanesi'nin ismini Fatin Rüştü Zorlu yapalım mı? İsmini verelim mi?