Davutoğlu: Kılıçdaroğlu paralel çeteyle yaptıkları işbirliğini açıklasın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ''CHP vekili açıkladı '30 Mart öncesinde paralel çete ile işbirliği yapmakta hata yaptık' dedi. Kılıçdaroğlu açıklasın paralel çete ile yaptıkları işbirliğini. Neyi aldılar, neyi verdiler'' ifadelerini kullandı.

AKP Konya 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Ahmet Davutoğlu, CHP'ye ve Cemaat'e yüklenirken, Gezi Direnişi'ni de hedef aldı.

"Buradan gelin bir yılın muhasebesini yapalım. Gezi provokasyonlarıyla daha sonra asırlık çınar ağaçlarına sessiz kalanlar Türkiye’yi kargaşa alanına çevirmek istediler" diyen Davutoğlu, "Uluslararası medya yayın yaptı, Türkiye’de kriz var mesajı vermek istediler. Sonra susturmak istedikleri ses Türkiye’nin mazlumlara sahip çıkan sesiydi. Herkes hesap verecek. Yükselen Türkiye’nin önünü kesmek isteyen herkes hesap verecek. Milletten almadığı desteği kapalı kapılar ardından almaya çalışan herkes hesap verecek" ifadelerini kullandı.

CHP-Cemaat ittifakı iddialarına ilişkin de konuşan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Şimdi bir takım pazarlıklar başladı. 2015 seçimlerine giderken pazarlıkların yapıldığını görüyoruz. Bunların hepsinden hesap sorarız. CHP vekili açıkladı '30 Mart öncesinde paralel çete ile işbirliği yapmakta hata yaptık' dedi. Kılıçdaroğlu açıklasın paralel çete ile yaptıkları işbirliğini. Neyi aldılar, neyi verdiler. Bu pazarlığı yapanların hepsi millet tarafından cezalandırılacaktır.