Davutoğlu 'Katil, hırsız Erdoğan' sloganını eleştirdi

Başbakan Davutoğlu, partisinin Erzincan İl Danışma Meclisi'ndeki toplantısında, DİSK Genel Kurulu'nda atılan "Katil, hırsız Erdoğan" sloganlarını hatırlatarak, bu sloganları "seviyesiz" ve "alçakça" olarak nitelendirdi.

DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul'da DİSK'in 15'inci olağan Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'yi hedef alan protestoları eleştirdi. 

DİSK genel kurulunda Cumhurbaşkanına yakışıksız sloganlar atıldığını, Bakan Süleyman Soylu'nun genel kurulu terk ettiğini anımsatan Davutoğlu, cumhuriyet tarihinin sosyal güvenlikteki en önemli adımlarının Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde atıldığını bildirdi.

Davutoğlu, "Genel Kurul'da utanmadan sıkılmadan Cumhurbaşkanı ile hükümete seviyesiz ve alçakça sloganlar atıldı. Sessiz kalan DİSK yöneticilerini kınıyorum. Hak ve hukuku tartışalım. Bütün sendika liderleriyle bir araya geldim. Ama bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına hakaret etmeye kalkarsanız 'bir dakika' deriz. Size hak ettiğiniz cevabı veririz. Muhalefet keşke kaliteli bir rekabetin tarafı olsa. Ama onlar da seviyesiz bir siyaset dilinin sözcüleri oluyorlar" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: "PYD, PKK'NIN UZANTISIDIR"

 

 

Elinde silah olmayan herkesle konuşacaklarının altını çizen Davutoğlu, vali ve kaymakamlara talimat verdiklerini, devletin kudret ve şefkat elini aynı anda kullanacaklarını bildirdi. Bu milleti bölmek, parçalamak isteyen kim olursa olsun devletin kudret şamarının onların üzerinde olacağını belirtti.

"PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR DİYEN ART NİYETLİ"

Davutoğlu, PYD ve YPG'nin eğitimlerini Kandil'de aldıklarını, Türkiye'yi terör kıskacına almaya çalıştıklarını belirtti. PYD'nin duvarlarına Öcalan posterleri asıldığını ifade eden Davutoğlu, "ABD Dışişleri sözcüsü fotoğrafı görmediğini söylüyor. Bu küresel güce bu evrakları en kısa sürede göndereceğimizi ifade ediyorum. PYD, PKK'nın uzantısıdır. Hem Suriye için, hem Türkiye için tehdit teşkil eden terör örgütüdür. Yönetim kadroları aynıdır. Bölgeyi takip eden herkes bunu görüyor, farkediyor. PYD ve YPG'nin terör örgütü olmadığını söyleyen varsa art niyetlidir" dedi.