Davutoğlu: 'İç güvenlik paketi çözüm sürecini ilerletecek'

Canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 35 oy istiyorsa istifa etmesi gerektiğini söyledi.

A Haber'de yayımlanan programda soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu gündeme dair bazı açıklamalarda bulundu. MHP’den gelen Şah Fırat operasyonu eleştirileri için

“Yarın siz seçilin TSK sizin sözünüzü dinlesin” diyen Davutoğlu, Şah Fırat operasyonundan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın “Genelkurmay başkanları eskiden Türkiye'nin millî çıkarları açısından mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirlerdi” açıklamasına atıfla 28 Şubat zihniyetinin sürdüğünü, artık TSK ile demokratik ilişki kurduklarını, Genelkurmay Başkanı’nı kimsenin itibarsızlaştıramayacağını, iktidar olurlarsa MHP’nin de TSK’ya sözünü dinletebileceğini söyledi.

'İÇ GÜVENLİK PAKETİNİN GEÇMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ'

Çözüm süreci ve iç güvenlik paketiyle ilgili bir soruya ise iç güvenlik paketini değerlendirirken Meclis Genel Kurulu öncesinde ve komisyonlarda muhalefetten hiçbir öneri gelmediğini, hatta geçtiğimiz hafta sonu için de önerileri beklediklerini söyleyen Davutoğlu, tüm maddelerin AB normlarına ve evrensel insan hakları sözleşmelerine uygun olduğunu savundu. Başbakan, paketin geçmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirttikten sonra iç güvenlik paketinin "çözüm" sürecini ilerleteceğini savundu.

'ÜÇ DÖNEM KURALI DEĞİŞMEYECEK'

Seçimlere ilişkin konuşan Davutoğlu, üç dönem kuralının değişmeyeceğini, hedeflerinin  77 milyonun kalbine girmek olduğunusöyledi. Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerde CHP’nin hedefinin yüzde 35 olduğu sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Eğer öyle bir şey varsa sayın Kılıçdaroğlu hiç durmasın istifa etsin” dedi.

MUSUL OPERASYONU

ABD’nin Musul operasyonunun sorulması üzerine, şimdilik böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyleyen Davutoğlu tüm güney sınırının önemli olduğunu, Irak’taki muhatapları ve koalisyon güçleriyle birlikte bu konuları değerlendireceklerini belirtti.