Davutoğlu: Herkese bol keseden sözler verirsek bedelini halk öder

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine "Ergen psikolojisi" dedi, seçim ekonomisi uygulamayacaklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Biz şunu biliyoruz. 7 Haziran’da seçim olduğunda tekrar emanet bize verilecek. 8 Haziran günü o suyu da o kaynağı da kullanacak olan yine biziz. Şunu yapabilirdik. Seçime gidiyoruz. Herkese bol keseden bazı sözler verelim. Ama bedelini yine halk öder" dedi.

TOBB Genel Merkezi’nde konuşan Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleri hakkında, "Bütünüyle seçim bildirisine baktığımda gençlerimize saygımız sonsuz ama ben şöyle bir psikoloji hissettim Kılıçdaroğlu’nda, ergen psikolojisi. Ergenlik çağına gelindiğinde bir babaya ve anneye öykünme, onun benzerine yapma ortaya çıkar. İkincisi, ah şu aile bütçesi elimde olsa ben ne kadar güzel idare ederim, gibi bir kanaatle yaklaşma. Seçim bildirgesine baktığınızda önemli bir kısmı incelendiğinde bizim daha önce uyguladığımız projelerden ibaret" dedi.

Davutoğlu, "Eğer bu söylenen vaatlerin maliyeti hesaplansa 150 milyar Türk lirası. Türkiye’de şu an bütçe açığımız yüzde 0.7. Biz iktidara geldiğimizde 2002’de bütçe açığımız yüzde 10.8’di. Kılıçdaroğlu’nun bu dediği şeyleri yapmaya kalkılsa tekrar bütçe açığı 10 misli artıp yüzde 10’lara çıkacak.Seçimler yaklaşırken iktidar ve muhalefeti bekleyen iki tehlike vardır. İktidarı bekleyen tehlike seçim ekonomisidir. Popülizmdir. En ciddi ahlaki yozlaşma ekonomide yapamayacağı sözü verip ya da iktidardaysa kısa dönemli hesap yapıp milletin uzun dönemli geleceğini riske etmektir. Ne olursa olsun seçim ekonomisi uygulamadık, uygulamayacağız" diye konuştu.