Davutoğlu harikalar diyarında: Türkiye iyi de çevre ülkeler kırılgan

G20 Toplantısı'nda konuşan Ahmet Davutoğlu, yine güldürdü. Türkiye'nin çevresindeki en az 6-7 ülkenin kendi sınırlarını kontrol etmekten yoksun olduklarını söyleyen Davutoğlu, daha düne kadar cihatçı grupların istedikleri gibi girip çıktıkları Türkiye sınırınıysa unuttu.

Davutoğlu, Ankara’da düzenlenen G20 Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye olarak bizler, bu jeopolitik gerilimi çok yakından hissediyoruz" dedi. Türkiye'nin çevresindeki en az 6-7 ülkenin kendi sınırlarını kontrol etmekten yoksun olduklarını söyleyen Davutoğlu, daha düne kadar cihatçı grupların istedikleri gibi girip çıktıkları Türkiye sınırınıysa unuttu. 

Tarihî bir krizler döngüsünden geçildiğini belirten Başbakan Davutoğlu, küresel ekonomik krizin etkilerinden söz etti. G20’nin en kapsamlı ekonomik yapı olduğunu kaydederek, "Dünyada ekonomiye yön veren en kapsamlı kuruluş G20 olmuştur" dedi.

Davutoğlu, "Biz terörizmin finansmanını belli kanallar üzerinden nasıl durdurabiliriz, ekonomik enstrümanların teröre ulaşmasını nasıl durdurabiliriz, bunu da tartışmalıyız. Bunun için Türkiye olarak bizler, bu jeopolitik gerilimi çok yakından hissediyoruz. Türkiye’nin etrafında en az altı yedi tane ülke, kırılgan demek istemiyorum, çünkü bütün bu ülkelere saygımız var ama merkezî hükümetler, ülkelerini kontrol edemeyecek durumda. Ülkelerin sınırlarının içerisinin tamamını kontrol edemiyorlar. Ülkeyi yönetecek ekonomik politikaları da hayata geçiremedikleri için bizim ihracatımız etkileniyor" diye konuştu.