Davutoğlu: Camileri yıkıp ortadan kaldırmaya çalışıyorlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri töreninde konuşuyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri töreninde konuşuyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Dışişleri Bakanı'yken bana biri Twitter üzerinde şöyle bir mesaj gönderdi " Sayın bakanım sizin teşvikinizle Kenya'dayım. Ama polis beni içeri almıyor. Lütfen yardım edin" dedi.

Hemen büyükelçimize söyledim kendisini gidip aldı. Bu vazgeçmemektir işte. 

2002'den önce neden böyle yatırımlar yoktu. Fabrika sahipleri bile çocuğunun hayatını garantiye almak için devlet memuru olsun diye uğraşıyordu. 

Şimdi iş sahipleri artık günlük değil yıllara dayalı planlar yapıyorlar. İnsanımızın hayatını bütünlüklü şekilde el aldık. 

Her başarının altında insan var. Dünyanın en büyük altın ve mücevher yataklarına sahip olsanız ama bunu üretecek ve satacak insan yoksa ne işe yarar? 

Günümüzde öyle işler var ki, sermaye ve alana da gerek yok. Sadece zeka ve girişimcilik yeter. 

Özellikle genç ve kadın nüfusumuzu teşvik ediyoruz. Hükümet olarak en önemli başarılarımız arasında ekonomi faktörüdür. Birçok ülke Türkiye'de uygulanan rasyonel ekonomil modelini örnek alıyor. 

Ekonomik politikamızın en çok fayda sağladığı Kobilerdir. Ekonominin bel kemiği kobilerdir. Onun içindir ki G20'de buna yer verdik. 

Türkiye'nin ilerlemesinde Kobilerin yeri çok büyüktür. 

Türkiye milli gelirini bu rakamlara getirdiyse bunda Kobilerimiz etkili olmuştur. Hiçbir zaman statükoya değil devrimci bir anlayışla küresel bir perspektif geliştirdik. 

KOSGEB olarak Kobilerimizin yanındayız. 

Terör örgütü, bazı odakların maşalığını üstlenerek terör olaylarını yeniden başlattı. Bu örgüt her dönem birilerinin kucağındaydı. Başka devletlerin emrindeydi. 

Camilerimizi yıkıp ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın iş yerlerini yakıyorlar. Bunlar hep nafile çabalar. kardeşliğimizin önüne hendek kazanlar kazdıkları hendeklerin içine kendileri düşecekler. 

Terörden etkilenen esnafımıza gerekli desteği vereceğiz. Bölgede ekonomik hayatın canlanması için ek adımlar atacağız. 

KOSGEB bir destek kurumu ama aynı zamanda bir eğitim kurumu. 

Dünyada en önemli mesele genç istihdam meselesidir. Gençler iş sahibi değilse sosyal patlama riski var. 

TSK, Türkiye'nin hav sahasını koruyarak, bizim, ülkemizin, TBMM'nin onurun korudu. 

Rusya'a görüşen HDP Eş Genel Başkanı ihanet içerisindedir. 

Masumları bombalayan Rusya'ya destek çıkmak ihanettir. 

Moskova'da onlara yan yana gelip Türkiye'yi eleştirmek sadece Türkiye'ye değil tüm insanlığıa ihanettir. Bu ükenin vatandaşı olarak hicap duyuorum. 

CHP'nin bir milletvekili, Türkiye'yle İran karşı karşıya gelirse İran'ın safında yer alırım dedi ve bizim IŞİD'e sarin sağlamakla suçladı. Bu istiklal harbinde işgalcilerle işbirliği yapan zihniyetle aynı. Kurucu parti olduğunu söyleyen CHP'nin dönüp kendini sorgulaması lazım.