Davutoğlu Bağdat’a giden uçaklarla ilgili konuştu

Ahmet Davutoğlu, Bağdat’a gönderilen uçaklarla ilgili konuştu. Başbakan, askeri yardımın IŞİD’le mücadele için gönderildiğini söyledi

Haber Merkezi

Başbakan Davutoğlu, Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho’yla ortak basın toplantısında konuştu. Toplantının soru-cevap bölümünde Davutoğlu’na bugün Bağdat’a inen ve askeri yardım taşıdığı açıklanan kargo uçakları soruldu.

Türkiye’nin Bağdat’la ve Erbil’le askeri güvenlik konusunda işbirliği anlaşmaları olduğunu söyleyen Davutoğlu, Türkiye’nin “IŞİD başta olmaz üzere terör örgütlerine karşı mücadele ettiğini” savundu.

Uçakların ABD koalisyonunun bahar aylarında Musul’a yapacağı harekatla ilgisi olup olmadığı konusunda ise net bir şey söylemedi. Başbakan, Türkiye’nin “koalisyonun istişare süreçlerinin içinde” olduğunu, operasyon konusunda henüz net bir çalışmanın gündeme gelmediğini söyledi. Başbakan, Musul’un istikrara kavuşmasının Türkiye için “tarihi ve stratejik bir misyon olduğunu” ifade etti. Davutoğlu ayrıca Musul Valisi öncülüğünde yürütülen çalışmalara destek verdiklerini de sözlerine ekledi.