Dava günü Erdoğan konuştu: Esnaf gerektiğinde askerdir, polistir

Haziran Direnişi'nde Eskişehir'de polisler ve esnaf tarafından dövülerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın katillerinin yargılandığı gün konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esnaf gerektiğinde askerdir, alperendir, kahramandır, polistir, hakimdir" dedi.

Haber Merkezi

Eskişehir'de, Haziran Direnişi sırasında esnaf ve polislerce dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasının görüldüğü gün, Ankara'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Esnaf gerektiğinde askerdir, alperendir, kahramandır, polistir, hakimdir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları şöyle:

"Bizde esnaf ve sanatkar demek, ticaret yapan, alan – satan sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir.

Bizim medeniyetimizde, milli ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır.

Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir hakemdir, gerektiğinde de şefkatli kardeştir.

Taksici deyip şoför deyip geçemezsiniz. O mahallenin eminidir, ağabeyidir, mahallenin bekçisidir.

Bakkal deyip kasap deyip manav terzi deyip geçemezsiniz. O mahallenin adeta ruhudur. Sokağımızın semtimizin vicdanıdır. Esnafı çıkartıp aldığınızda Türkiye tarihinden geriye hiçbir şey kalmaz."