Cumhuriyetin ilk toplu konut projesi 'Saraçoğlu Mahallesi TÜRGEV'e verildi' iddiası

Cumhuriyetin ilk toplu konut projesi olan ve Ankara'nın tam merkezi konumunda bulunan Saraçoğlu Mahallesi’nin TÜRGEV'e verildiği ileri sürüldü.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından AVM yapılmayacağı, yıkılmayacağı, restore edilerek şehre kazandırılacağı söylenerek bir proje yarışması başlatılacağı duyurulan Saraçoğlu Mahallesi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yönetiminde bulunduğu vakıf olan TÜRGEV’e verildiği iddia edildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, TÜRGEV iddiasına ilişkin şunları dile getirdi:

Saraçoğlu Mahallesi’nin TÜRGEV Vakfına verildiğine dair söylentiler dolaşıyor. Davalarımız devam ediyor, kimseye davalarımızdan vazgeçeriz, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Kaçak Saray’daki mücadelemizden vazgeçeriz demedik. İyi bir şey yapılıyorsa, birlikte elimizi taşın altına koyarız dedik. Söz verdik, sözümüzün arkasındayız. Ancak yanlış bir şey yapıyorsanız, Mimarlar Odası Ankara Şubesi yanlışa yanlış der gereğini yapar. Kimseye diyetimiz yok. Kamu yararına bir mücadele veriyoruz.” Candan, Bakanlık bürokratı Gürgen’in AVM olursa beni oraya gömün’ şeklindeki sözleriyle ilgili olarak, “Saraçoğlu Mahallesi bizim için çok değerli, bakanlık bürokratının basına yansıyan sözleri inandırıcı değil, bakanlık adına kamuoyu önünde verdiği sözleri bile tutamayacak durumdalar. Gömülmesine gerek yok, kamuoyu önünde verdikleri sözleri tutsunlar.