Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Mümbiç’e 'hassasiyetlerimiz' gözetilerek girilecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasında Washington'da gerçekleştirilen görüşmeye katılan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantıda konuşulan konulara dair açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan ve Biden arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin "ABD Başkan Yardımcısı Biden, Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda Amerikan yönetiminin tavrının net olduğunu, herhangi bir bölünmenin asla desteklenmediğini, kuzeyde bir Kürt devleti kurulması gibi bir düşüncelerinin de hiçbir şekilde olmadığını ifade etti" dedi.

Kalın, "Bizim için PKK, PYD, YPG arasında herhangi bir fark yok. DAİŞ arasında bir fark yok" diyen Kalın "Bizim, onların bir fiili durum yaratmasına müsaade etmemiz ya da müsamaha göstermemiz söz konusu değil. Onlar da bunu anladıklarını, o yüzden özellikle Mümbiç bölgesinde yapılacak operasyonla ilgili bizim hassasiyetlerimizi ve ortak hedeflerimizi esas alan bir plan üzerinde çalışılacağını söylediler ki zaten önümüzdeki hafta da bununla ilgili birimler toplantılarını yapıp detayları konuşacaklar" ifadelerini kullandı.