Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt sorunu yok, kimliklerinin tanınmaması sorunu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

Kars'taki açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır" dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır. Geri kalmışlık, ihmal edilmiş, hor görülmüş sorunu vardır. Biz geçtiğimiz 12 yılda Kürt kardeşlerimizle birlikte Türklerin de Arapların da Lazların da Romanların da Gürcülerin de Boşnakların da dini azınlıkların da ülkemizde yaşayan ne kadar kesim varsa hepsinin sorunlarına çözüm bulmaya gayret ettik. Bugün artık hiç kimse kökeni, inancı, kılığı, kıyafeti, yaşam biçim, fikri yüzünden tehdit altında değildir; baskı altında değildir. Hala eksiklikler, aksaklıklar yok mu? Var tabi. Her şey dört dörtlük mü? Değil tabi. Bunlar her geçen gün eksiliyor.