Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam peygamberi tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Charlie Hebdo'dan "malum dergi" diye söz ederken, "İslam peygamberi tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. İnsanları karikatür çizdiler diye katletmek nasıl terörse, peygamberi resmetmek, insanları tahrik edici eylemler yapmak da en az o kadar terördür" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Hilton Bomonti Otel'de, TBMM'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 10. Konferansı'nda konuştu.

Konuşmasının satır başları şöyle:

Bu malum dergi… Sevgili Peygamberimizi karikatür malzemesi yapmasını kimse açıklayamaz. Fikir özgürlüğü kapsamında da ifade edemez. Zira kalkıp da bir dinin önderine kimsenin saldırma hakkı yoktur. Fikir özgürlüğündeki de yeri yoktur. Öldürenler kim? Fransız vatandaşı ama Müslüman olduğu söyleniyor. Bunlar 17 ay hapishanenizde yattı, çıktıktan sonra neden takip etmediniz? Sizin istihbarat servisiniz çalışmıyor mu? Fransız vatandaşları olarak bu eylem işlenmiştir. Ama Müslümanmış…

Fransa’da yapılan saldırılar tahmin edersiniz ki bir sürpriz değil. Şiddetin bu kadar yaygınlaştığı bir ortamda dünyanın hiçbir ülkesi güvende olmaz.

İslam coğrafyasından onca insan ölürken dünyada güvenlikten bahsedilemez. İsrail Başbakanı hiç utanmadan, yüzü kızarmadan, haya etmeden Paris’teki yürüyüşe katılıyor ve en ön safa geçiyor, bir de el sallıyor. Bu mudur terörle mücadele. İsrail katlettiği gazetecileri nereye koyacaksınız. Eğer onlar sadece karikatüristleri terör mağduru kabul ediyorlarsa bir örnek vereceğim. Naci El ali.. Londra’nın ortasında katletildi, Kimse buna çıkıp da sanata kurşun demedi. Karikatüristler için yürüyüş yapalım ama adil olalım. Aklı olan herkes oynanan oyunu çok net görüyor. Paris saldırısının ardından saldırıyı değil Müslümanlığı konuşmak, İslam’ı konuşmak terörün üzerini örtmektir. PEGIDA yürüyor, yönetimler ne yapıyor dünya samimi olmalı.

İslam peygamberi tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. İnsanları karikatür çizdiler diye katletmek nasıl terörse, peygamberi resmetmek, insanları tahrik edici eylemler yapmak da en az o kadar terördür. Çözemeyeceğimiz bir sorunumuz yoktur. Gün kişisel çıkarları, mezhep çıkarlarını öne çıkarma günü değildir. Kuran aydınlığından kardeş olma günüdür. Aracıları kaldırdığımızda ülkelerimize ve bölgemize dair her meseleyi aşabileceğimize inanıyorum. İslam. dünyası üzerinde çok ciddi oyunlar var, çok ciddi operasyon var. Allah tüm Müslümanları korusun.