Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazeteci suç işlemez mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemaat operasyonuna ilişkin, "Gazeteci suç işlemez mi? Gazeteciliği maske olarak kullanıyor. Türkiye uluslararası itibarını manşetlerle, sahte raporlarla elde etmiş bir ülke değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Kurulu'nda cemaat operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Malum çevreler basın susturuluyor, diye bir kampanya yapıyor. Uluslararası basın Türkiye aleyhine yapılan bu kampanyaya sımsıkı sarıldı. Çok ilginç AB tatil gününde bununla ilgili açıklama yapıyor. Ne kadar hassaslar. Kampanyaya destek verdiler. 14 Aralık soruşturmasında her şey yasalara uygun cereyan ediyor. Şu anda dikkatli temiz bir süreç ilerliyor. Umut bağladığınız maşaların maskesi düşüyor olabilir. Umutlarınızı adalet üzerine tesis edin. Umut bağladığınız maşaların maskeleri düşüyor olabilir, hoşunuza gitmese de.Türkiye'deki yargnın karalarınına saygı duyacaksın. Neymiş? Gözaltına alınanlar gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi? İngiltere'de telekulaktan 50 kişi sorgulandı. Mısır'da onlarca gazeteci gözaltına alındı. Anadolu Ajansı mensubu da şiddete maruz kaldı, sesinizi çıkarmadınız.Gazeteciliği maske olarak kullanıyor. Türkiye uluslararası itibarını manşetlerle, sahte raporlarla elde etmiş bir ülke değildir.