Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'deki Çınar Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşuyor.

 

 

Cumhurbaşkan'ı Erdoğan Çınar Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde konuşma yapıyor. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle: 

"Henüz başbakan olmamıştım, Sayın Gül’ün başbakanlığı döneminde kendisiyle de görüşerek ilk adımı nerede attık biliyor musunuz? Aydın Denizli arasında 125 km’lik bölünmüş yolun temelini atarak işe başladık. O zaman partinin genel başkanıydım, sayın Gümrük Bakanımız’la geldik, tarih verdik ve 125 km’lik bölünmüş yolu yaptık. Bu bir aşktır, sevdadır, varsa sevdanız netice alırsınız. Varsa aşkınız Ferhat gibi dağları delersiniz. Biz bunu yaptık. Biz bunu başardık. Hamdolsun, çok daha iyi şeyler olacak. Biz ne diyoruz her zaman, “durmak yok, yola devam.” Denizli, biz gelmeden önce 65 kilometre bölünmüş yolu vardı, biz geldikten sonra 264 km bölünmüş yol ilave ettik. 

Bugün 24. Kez Denizli’deyiz.  Bugün burada 975 trilyon liralık 41 kalem yatırım ve hizmetin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. Bütün bu eserlerin Denizli’ye ülkemize hayırlı olsun. 21 mart ormancılık günü vesilesiyle şehrimizde oluşturulan 10 bin ağaçlık cumhurbaşkanlığı hatıra ormanının da hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Bu ormanın şehrimize kazandırılmasını çok anlamlı buluyorum. Çevreden yeşilden ağaçtan bahsedenler gelsinler 10 bin ağaçlık bu ormanı görsünler. Türkiye’nin dört bir köşesinde toprakla buluşturduğumuz, 12 yılda 3 milyar 250 milyon ağaç ve fidana baksınlar. Bunları bu iktidarımız döneminde toprakla buluşturduk.  Vatandaşlarımızı nefes almak için kurduğumuz şehir ormanlarını ziyaret etsinler. Gelsinler bu yıl 250 milyon yeni fidandan birini de onlar sahiplensinler. Ağacı sevmek böyle olur, ormanı korumak böyle olur. Kuru gürültü ile çevrecilik yapılmaz. Taksim’de Gezi Parkı’nda 12 ağacın yeri değiştiriliyor diye dünyayı ayağa kaldırıp, ortalığı yakıp yıkanlar diktiğimiz 3 milyar 250 milyon  fidan ve ağacı dikmezler çünkü onların derdi ağaç değil."

Denizli'de konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugün Ankara'da katıldığı bir programda "İzleme heyeti" ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a cevap verip vermeyeceği ise merak konusu