Cumhurbaşkanı: 'Ben Kasımpaşalı Erdoğan'ım'

Sultanbeyli'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'ye "Din, iman bunlara mı kaldı", HDP'ye "bunlar zerdüşt" diye seslendi. Doğan medya grubuna yönelik sert sözlerini sürdüren Erdoğan, "Ben Kasımpaşalı Erdoğan'ım, diğer Cumhurbaşkanlarına benzemem" dedi.

Haber Merkezi

Tayyip Erdoğan seçim mitinglerine İstanbul Sultanbeyli'de devam etti. Konuşmasında dini temalara ağırlık veren Erdoğan, 10 Ağustos seçiminde kendisine yüzde 90 oranında oy veren Sultanbeyli'ye teşekkür ettikten sonra sözlerini "Sultanbeyli eski Türkiye’yi iyi bilir değil mi? Sultanbeyli, eski Türkiye’de buradaki erkeklerin başındaki takkelerden, kadınların başörtülerinden ötürü nasıl tahkir edildiğini iyi bilir değil mi" diye devam etti.

'KILIÇDAROĞLU İMAM HATİPLERİ KAPATACAK'

Konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek sürdüren Cumhurbaşkanı, CHP'nin imam hatipleri kapatmak istediğini iddia etti. "Ana muhalefet partisi Milli Şef döneminin uygulamalarına özlem duyuyor" diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na atıfla "Bunun için imam hatiplerin kapatılacağını söylüyor. Sonra Kayseri’ye gidiyor, 'ben böyle bir şey demedim' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ben imam hatip mezunuyum bize bunu yediremezsiniz. Dört çocuğumun dördü de imam hatip mezunu" dedi.

'SİZİN ÜLKENİZ MÜSLÜMAN DEĞİL Mİ?'

Çocuklarının mağdur edildiği için yurtdışında okuduğunu iddia eden Erdoğan, "İki kızımı da almadılar üniversiteye. Ne yaptık mecburen kızlarımı da, oğlumu da yurtdışına yolladık. Ne yaptılar, gitiler Amerika’da İngiltere’de başörtülü okudular. Bana oraların devlet başkanları ne diyordu biliyor musunuz? Sizin ülkeniz Müslüman değil mi diyordu ya" dedi.

Cumhurbaşkanı türbanın ilköğretim okullarına kadar girmesiyle övünerek sözlerini, "Normal ortaokul ve liselerde de başörtüsü sorunu kaldı mı? Elhamdülillah sabrettik, hamdolsun zafer geldi" diye sürdürdü.

'DİN BUNLARA BIRAKILIR MI?'

Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu'na atıfla, "Bir de ne diyor? Zorunlu din derslerini kaldıracakmış. Ya, zorunlu din dersini niye kaldırıyorsun? İman, din, bunlar bırakılır mı? Ama Sultanbeyli bunlara 7 Haziran’da yanıtını verecek" diye konuştu. 

'BUNLAR ZERDÜŞT'

Konuşmasını HDP'ye yönelik eleştirelerle devam eden Erdoğan, "Benim Kürt kardeşlerim inanıyorum ki terör örgütünün güdümündeki siyasi partiye de 7 Haziran’da yanıtını verecek. Şimdi bu da 'Taksim kabemizdir' diyor. Bizim tek kabemiz var, o da Mekke’de" diye seslendi.

"Bunlar hızlarını da alamadılar, Diyanet İşleri’ni kaldıracağız dediler. Ya sana mı kaldı, sen kimsin ki kaldıracaksın? İnanıyorum ki bunlara en büyük cevabı Sultanbeyli verecek" diyen Erdoğan sözlerine, "Bunların Diyarbakır’dan müftü adayı diyor ki, 'partim zerdüştlüğü savunsa ben de savunurum' diyor. Biz zaten bunların zerdüştlüğü savunduğunu biliyoruz. Elimizde belgeler var" dedi.

'İNÖNÜ AZERİLERİ STALİN ASKERLERİNE TESLİM ETTİ'

Erdoğan konuşmasında İsmet İnönü'nün Türkiye'deki Azerileri Stalin'in askerlerine teslim ettiğini ve Azerilerin gözlerinin önünde kurşuna dizildiğini iddia ederek devam etti. Cumhurbaşkanı, "İnönü Azeri kardeşlerimizi Stalin’in askerlerine teslim etti, gözlerinin önünde kurşuna dizildiler. Azeri kardeşlerimiz ne dedi, “bizi Stalin’in askerlerine teslim etmeseydiniz de siz kurşuna dizseydiniz”. Şimdi de kardeşlerimizi Esed’in askerlerine teslim etmek istiyor" dedi.

HDP'nin de aynı amaçla hareket ettiğini savunan Erdoğan, "Bölücü örgütün güdümündeki parti de böyle. Pensilvanya bu partiyi destekliyor, DHKP-C bunları destekliyor, Yunanistan’daki iktidar partisi bunları destekliyor, Amerika bunları destekliyor... Ana muhalefet partisi derseniz zaten bunlarla el ele. Medya derseniz, Doğan medya grubu bunların emrinde. Bunların başkanını sanki pop star gibi her gün ekranlara çıkarıyor" diye konuştu.

'BEN KASIMPAŞALI ERDOĞAN'IM'

Doğan Holding'e yönelik eleştirelerle sözlerini sürdüren Erdoğan, "Bu Doğan Medya Grubu'na dedim ki, ben senin bildiğin cumhurbaşkanlarından olmayacağım. Bunlar çıkmış bana cumhurbaşkanlığı dersi veriyor. Turgut Bey şöyleydi, Tansu Hanım böyleydi... Ya ben ne Turgut Bey bilirim ne Tansu Hanım bilirim, ben Kasımpaşalı Erdoğan’ım" dedi.