Cizre'de Dicle Nehri'ne giren 3 çocuk boğuldu 1 çocuk kayıp

Şırnak’ın Cizre ilçesinde serinlemek için Dicle Nehri’ne giren 4 çocuktan 3’ü boğularak hayatını kaybederken 1 çocuk ise kayboldu.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sularında Konak Mahallesi Toki Konutları mevkiinde, 3 kardeş ve akrabaları olan 1 çocuk serinlemek için girdiği Dicle Nehri’nde akıntıya kapılarak kayboldu.

Yaşları 8 ile 10 arasında değişen 4 çocuktan Haşim Acar (8) amcası Osman Acar tarafından sudan çıkarılıp hastaneye yetiştirildi. Ancak hastanede doktorların bütün çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ÇOCUKLARI BULMAK İÇİN VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU
Olayın duyulması ile birlikte olay yerine gelen yurttaşlar suda kaybolan çocukları gecenin karanlığına rağmen ellerinde fener ve lambalarla suda ve nehir kıyısında aramaya başladı. Yurttaşların kendi imkanlarıyla başlattığı arama çalışmaları sonuç vermeyince Cizre Belediyesi su altı arama ve kurtarma ekibine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen dalgıçlar kayıp çocukları bulmak için çalışmalara başladı.

DALGIÇLAR 2 ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİNİ ÇIKARDI
Dalgıçların kısıtlı imkanlara rağmen nehirde yapmış olduğu arama kurtarma çalışmalarında 10 yaşındaki İsa Acar ile kardeşi 11 yaşındaki Mahmut Acar’ın cansız bedenleri dalgıçlar tarafından sudan çıkarıldı. İsa ve Mahmut Acar’ın cenazeleri olay yerindeki ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Suda kaybolan Mustafa Acar’ı bulmak için arama çalışmaları devam ediyor.